Çaycumalilar Bulusuyor Etkinligine Yogun Katilim

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde “Spor ve Baris Kenti Çaycuma” mottosuyla altincisi gerçeklestirilen ‘Çaycumalilar Bulusuyor’ etkinligi ikinci gününde yogun katilim oldu.

Çaycumalilar Bulusuyor Etkinligine Yogun Katilim
Ikinci gün gerçeklesen ‘Çaycumalilar Bulusuyor’ etkinliginde ilk olarak bisiklet senligi ile baslandi. Kadioglu, Güzelyaka, Çayir Magarasi üzerinden Filyos’a gidildi. Öglen saatlerinde Cumhuriyet Meydani’nda toplanilarak büyük bir kortej olusturuldu. Son derece renkli sekilde hazirlanan kortej Atatürk Aniti’na Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, Belediye Baskani Bülent Kantarci ve kardes kent Bosna Hersek’in Konjic ilçesi Belediye Baskani Osman Catic çelenk sundu. Halk oyunlari gösterisi izlenilerek kortej yürüyüsü Nihat Kantarci Caddesi üzerinden Çaycuma Belediyesi önüne kadar devam etti. Korteje sporcular, kültür-sanat topluluklari ve çesitli kurumlar pankartlari ile katilim sagladi.

Belediye de açilisi yapilan sergilerin gezilmesinin ardindan salonda oturum yapildi. Oturumda açilis konusmalari sonrasinda, kent disindan gelen Çaycumalilarin kendini tanitip ilçe üzerine düsüncelerini paylasacagi “Tanisalim, konusalim, kaynasalim” baslikli forum yapildi. Forumun ardindan “Filyos Vadisi Projesine Bir Bakis” baslikli bir panel izlenildi. Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis’in yönetecegi panelde Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim üyesi Prof. Dr. Sedat Avci “Bölgesel Kalkinma ve Sürdürülebilirlik Açisindan Filyos Vadisi Projesi” konulu bir bildiri sunarken, 1973-80 yillari arasinda Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan Kemal Anadol “Geçmisten Bugüne Zonguldak Vilayeti” baslikli bir konusma yapti.
Kaynak: İHA