Çay Çarsisi Açilis Için Gün Sayiyor

Rize’nin 29 metrelik çay bardagi ile vizyon projesi olan Çay Çarsisi 14 Mayis’ta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile hizmete açilacak.

Çay Çarsisi Açilis Için Gün Sayiyor
Rize’nin sembolü çaydan yola çikilarak tasarlanan ve içerisinde devasa bir çay bardagi seklinde bina bulunduran Çay Çarsisi projesinde sona gelindi. 23 milyona TL’ye ihalesi yapilan Çay Çarsisi projesinin su anki maliyeti iki katini da geçerek 47 milyon TL’ye kadar ulasti. Bölge halkinin da dört gözle bekledigi ve Dogu Karadeniz’in sembolü olmaya aday olan projede 7 katli 29 metrelik çay bardagi seklindeki binasi ve bu binanin içerisinde ise içerisine kokularinin daha simdiden hapsedildigi 13 duyusu ile hizmet verecek olan 13D bir sinema da yer aliyor.

Ayrica bina içerisinde çay müzesi, nikah salonu ve restoran da bulunduran çay bardagi seklindeki binanin dis aydinlatmalarinin tamamlandi. Binanin içerisinde ki ince isçiligin devam ettigi projede ayni zamanda çay bardaginin etrafinda da yöresel ürünlerin satisa sunulabilecegi küçük isletmeler ve çay satis reyonlari da yer aliyor. 25 dükkan ile çay severlerin farkli çaylari tadabilecegi projenin açilisi 14 Mayis’ta Rize-Artvin Havalimani’nin açilisi için Rize’ye gelecek olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan gerçeklestirecek.

Rize’nin sembolünü ifade ettiginden dolayi çay bardaginin güzel bir proje olacagini söyleyen Meryem Kurtulus, “Ayni bir kafe gibi olur herhalde. Ama tabii bizim Rizemizin sembolünü ifade ettigi için güzel olur. Turizm açisindan ben büyük faydalar saglayacagini düsünmüyorum ama görenlerin ilgisini çekebilir” dedi

Rize’nin turistik bir sehir oldugundan dolayi yapilan projenin güzel oldugunu sözlerine yansitan Cihan Dinç, “Turizm için, Rizeli için orasi çok güzel oldu. Istanbul’a gidiyorum Galata kulesine çikiyorum ne manzaralar görüyorum. Rize’de neden öyle bir yer olmasin. Turistler gelirler gezerler, yerler, içerler para Rize’de kalir. Ekonomik olarak güç olur. Ayder’e giderler, Ziraat’e çikarlar, yaylalari gezerler. Rize turistik bir yer aslinda. Böyle bir çay bardagi da havalimanina yapmislar. Bence iyi fikirler bunlar” seklinde konustu.

Rize’de yeni yapilan çay bardagini çok sevdigini söyleyen Marguba Kandemir ise “Ben Özbekistanliyim. 5 yildir Rize’de yasiyorum. Çay bardagini çok begendim. Harika olmus. Rize’yi de çok seviyorum. Insallah hayirli olur” dedi.

Rize’nin daha çok gelismesini bol kazançlar saglar diyen Ayten Berber, “Hiç gidip bakmadim nasil olmus diye. Ama hayirli olsun diyorum. Hayirli kazançlar Allah nasip eylesin. Rize’miz gelissin, birlik beraberlik içinde bol kazançlar olsun. Böyle isler olsun, güzel hayirli gelirler saglansin ki memleketimiz de kalkinsin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA