Adana'da 8'Inci Katta Çikan Yangin 3'Üncü Kata Ve Park Halindeki Otomobile Siçradi

Adana’da 8 katli apartmanin son katinda çikan yangin 3’üncü kata ve park halindeki bir araca siçradi. Can kaybinin olmadigi yanginda evi küle dönen Abdurrahman Üter, gitarini biran olsun yanindan ayirmayarak, “Ailem bana ev yaniyor haberin yok mu diye aradi. Vallahi yatiyorum ne saçmaliyorsun sen dedim. Telefonu kapattim baktim gerçekten dumanlar var” dedi.

Adana'da 8'Inci Katta Çikan Yangin 3'Üncü Kata Ve Park Halindeki Otomobile Siçradi
Edinilen bilgiye göre, yangin, merkez Seyhan ilçesine bagli Kurtulus Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki 8 katli bir apartmanin son katinda meydana geldi. Iddiaya göre, Abdurrahman Üter’e ait dairede sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Yangin kisa sürede bütün evi sararken yangini görenler durumu itfaiye, polis ve saglik ekiplerine bildirdi.

Yangin 3. kata ve araca siçradi

Itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar kisa sürede yangin 3.kata ve apartmanin önünde park halinde duran 01 EOA 45 plakali otomobile siçradi. Olay yerine gelen ekipler hemen yangina müdahale ederken, Üter’e ait ev küle döndü. 3.kattaki evde ve otomobilde ise hasar meydana geldi.

Gitarini biran olsun birakmadi

Yangin sirasinda esi Filiz ve oglu Semih kayinvalidesinde olan Abdurrahman Üter, itfaiye ekipleri sayesinde evinden çikartildi. Yara almadan kurtulan Üter, yanginda kurtardigi gitarini ise biran olsun yanindan ayirmadi. Gazetecilere konusan Abdurrahman Üter, “Bugün ben gün içerisinde Adana’nin semtlerinde gitarimla geziyordum. Bazi kisiler tarafindan dayak yedim. Üzerine bir de arabada çarpti. Sonra eve geldim, hastaneye gitmedim. Uyumusum. Bir kalktim karsimda itfaiyeci abileri gördüm. Ev yanmis, bize bir sey olmasin. Nasil yandigini bilmiyorum, uyuyordum ben” dedi.



“Mal yerine gelir can yerine gelmez”

Ailesinin yangin sirasinda kendisini aradigini da söyleyen Üter, “Ailem bana ev yaniyor haberin yok mu diye aradi. Vallahi yatiyorum ne saçmaliyorsun sen dedim. Telefonu kapattim baktim gerçekten dumanlar var. Sonra baktim ev yaniyor, mal yerine gelir can yerine gelmez. Bize bir sey olmasin ne yapalim” diye konustu.

Ekipler yanginin çikis nedeniyle ilgili inceleme baslatti. Öte yandan, Abdurrahman Üter’e bazi apartman sakinleriyse tepki gösterdi.
Kaynak: İHA