Vali Bilmez Açiklamasi 'Türkiye'de Imar Yönetmeligine Sahip Nadir Belediyelerden Bir Tanesi Olduk'

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, imar yönetmeliginin kentin imarina ve sehirlesmesine ciddi katki sunacagina inandigini belirterek, “Türkiye’de imar yönetmeligine sahip nadir belediyelerden bir tanesi olduk” dedi.

Vali Bilmez Açiklamasi 'Türkiye'de Imar Yönetmeligine Sahip Nadir Belediyelerden Bir Tanesi Olduk'
Van Büyüksehir Belediyesi öncülügünde hazirlanan ve Resmi Gazetenin dünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge giren Van’in imar yönetmeligi kentin daha modern ve estetik bir yapiya kavusmasini saglayacak. Kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayan, 9 bölüm ve 63 maddeden olusan yönetmelikle kaçak ve çarpik yapilasmanin önüne geçilmesi planlanirken, daha düzenli bir sehirlesme için atilan önemli adimlardan biri oldu. Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren kentin ilk imar yönetmeligi ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Vali Bilmez, yönetmeligin Van’in sehirlesmesine katki saglayacagini belirterek, katki saglayan paydas kurumlara tesekkür etti.

Imar yönetmeliginin modern sehirlesme açisindan önemli bir adim oldugunu belirten Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Imar yönetmelikleri il sinirlari içerisinde plan, fen, saglik ve sürdürülebilir çevre sartlarina uygun yapilasma anlaminda son derece önemlidir. Projelendirme ve denetime iliskin esaslari da belirleyen imar yönetmeligi daha düzenli ve programli bir sehirlesme açisinda da önem arz etmektedir. Van Büyüksehir Belediyemizin yürüttügü çalismalar neticesinde ilimizin ilk imar yönetmeligi Resmi Gazetede yer alarak yürürlüge girdi. Böylece Van Büyüksehir Belediyesi de Türkiye’de imar yönetmeligine sahip nadir belediyelerden bir tanesi oldu. Bu yaklasik olarak 2 yillik bir süreçtir. Bu süreçte imar yönetmeliginin hazirlanmasinda ciddi katki sunan paydaslarimiz var. Bunlardan Van YYÜ Mühendislik ve Mimarlik fakülteleri ciddi katki sagladi. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügümüzün teknik personeli buna katki sagladi. Harita Mühendisleri Odasi buna ciddi bir katki sundu. Sehir Plancilari Odasi, Mimarlar Odasi, Insaat Mühendisleri Odasi, Peyzaj Mimarlari Odasi, Makine Mühendisleri Odasi ile Müteahhitler ve Yapsatçilar Dernegi bu çalismamiza çok ciddi katki sundular. Bizler bütün paydaslarin mutabakatiyla bazi kritik hususlari karara bagladik” dedi.

Düzenli sehirlesmenin saglanmasi ve çarpik yapilasmanin önüne geçilmesi noktasinda imar yönetmeliklerinin hayati önem tasidigini belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, sözlerini söyle tamamladi:

“Imar yönetmeliginin kentimizin imarina ve sehirlesmesine ciddi bir katki sunacagina inaniyorum. Sektörde faaliyet yürüten hem kurumlarimiz, hem sirketlerimiz, hem sahislar için hayirli olmasini diliyorum. Bu yönetmeligin hazirlanmasinda emegi geçen basta Büyüksehir Belediyemizin Imar Dairesi Baskanligi, Ipekyolu, Edremit, Tusba ve Ercis ilçemizin imar birimleri ve paydas meslek odalarinin her birine ayri ayri tesekkür ediyorum. Ayrica bu süreçte bizlere ferdi olarak da katki sunan kisilere de sahsim ve Van halki adina tesekkür ediyorum. Tekrar Imar yönetmeliginin kentimize hayirli olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA