(ÖZEL) Yüksek Güvenlikli Geri Gönderme Merkezi 2 Ay Içinde Faaliyete Geçiyor

Kamu düzenini bozan ya da kaçak yollarla ülkede bulunan yabancilar için Kütahya’da yaptirilan ’Yüksek Güvenlikli Geri Gönderme Merkezi’nin 2 ay içinde faaliyete geçecegi bildirildi.

(ÖZEL) Yüksek Güvenlikli Geri Gönderme Merkezi 2 Ay Içinde Faaliyete Geçiyor
Kütahya Il Göç Idaresi Müdür Vekili Nesrin Küçük, merkezle ilgili 2 yildir devam eden yapim çalismalarin tamamlandigini kaydetti.

Küçük, "Kütahya’da Geri Gönderme Merkezi 400 kisi kapasiteli. Merkez 2 yildir insaat halindeydi. 73 güvenlik görevlisi 2 soför, 18 kisilik temizlik görevlisi var. Iki tekniker ve gelecek olan gida mühendisi, berber ve kuaför gibi yeni birimler açilacak. Dogalgaz, su ve elektrik tamam. Yolumuz yapildi. Merkez en geç iki ay içinde faaliyete geçecek" diye konustu.

Kütahya - Eskisehir karayolu üzerindeki bölgede yaptirilan ve 400 kisi kapasiteli merkezde, kamu düzenini bozan ya da yasa disi yollarla Kütahya’da yasayan yabancilarin sinir disi islemlerinin tamamlanmasina kadar gözlem altinda tutulacagi ifade edildi.

Avrupa Birligi’nce (AB) finanse edilen ve ’Yüksek güvenlikli’ olarak yapilan merkez, IHA tarafindan havadan da görüntülendi.

Kütahya’da bin 900’u Suriyeli olmak üzere toplam 13 bin yabanci uyruklu kisinin yasadigi ögrenildi.
Kaynak: İHA