Ölümcül Kas Hastasi Eslem Fatma Için Umuda Yolculuk Basliyor

Yozgat’ta yasayan Spinal Müsküler Atrofi ölümcül kas hastaligina yakalanan 12 aylik Eslem Fatma Altindag için 6 ay önce baslatilan yardim kampanyasi tamamlandi. Yurt disindaki gen tedavisi için ihtiyaç duyulan 2 milyon 200 bin dolara vatandaslarin katkilariyla ulasan Altindag ailesi, artik kizlarinin sagligina kavusacagi günü iple çekiyor.

Ölümcül Kas Hastasi Eslem Fatma Için Umuda Yolculuk Basliyor
Aslihan ve Sefa Altindag çiftinin 12 aylik kizlari Eslem Fatma’ya ölümcül kas hastaligi teshisi konuldu. Ölümcül hastalikla mücadele eden Eslem Fatma bebek için yaklasik 6 ay önce Yozgat Valiligi onayiyla yardim kampanyasi baslatildi. Yaklasik 6 ay boyunca yardimlar düzenlendi, konserler verildi.

Is adamlarindan belde ve belediye baskanlarina, yurt içinden ve yurt disindan, yaslisindan gencine birçok gönüllü vatandas ve milli güresçi Riza Kayaalp’e kadar herkes Eslem Fatma için tek yürek oldu. Kisa sürede Dubai’de yapilacak olan gen tedavisi için gereken 2 milyon 200 bin dolara (yaklasik 33 milyon TL) ulasildi.

Tek umutlarini gen tedavisine baglayan ve kizlarinin tedavisi için gerekli miktara ulasilmasinin ardindan Altindag ailesi, sevinçlerini Yozgat halkiyla paylasti. Yozgat Belediyesi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda organize edilen kutlama programina katilan baba Sefa Altindag, mutluluk gözyasi döktü. Kizlarinin sagligina kavusacagi günü iple çeken baba Altindag, gökyüzüne güvercin gönderdi. Araçlarla konvoy olusturan vatandaslar daha sonra Cumhuriyet Meydani’nda toplanarak Eslem Fatma için düzenlenen etkinlige katildi.

Etkinlikte halay çekip oyun havasi oynayan vatandaslar, gökyüzüne balon biraktilar.

Yardim kampanyasina katilan herkese ve 11. kez Avrupa Sampiyonu olan milli güresçi Riza Kayaalp’e sampiyonada kazandigi ödülü bagisladigi için tesekkür eden baba Sefa Altindag, Cumhuriyet Meydani’ndaki konusmasinda, “Herkese ayri ayri çok tesekkür ediyorum. Fakat Riza Kayaalp agabeyimiz, Eslem Fatma’miz için bize çok güzel bir sampiyonluk hediye etti. Onun vesilesiyle Rabbimin izni ve sizlerin destekleriyle biz buraya kadar geldik, bunu basardik. Ben garip bir adamdim ama simdi meydanlari dolduracak bir ailem oldu. Hepinizi çok seviyorum iyi ki varsiniz” dedi.

Kaynak: İHA