Ögretmenler, Srebrenitsa Katliamina Mavi Kelebekler Ile Dikkat Çekti

Ordu’nun Ünye ilçesinde ögretmenler, Srebrenitsa’daki katliama dikkat çekmek ve savasa ‘hayir’ demek için mavi kelebekler yapti.

Ögretmenler, Srebrenitsa Katliamina Mavi Kelebekler Ile Dikkat Çekti
Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmenleri Günhar Gür, Yelda Sanoglu ve Hacer Çagdas ‘savasa hayir’ adi altinda farkindalik çalismasi baslatti. Okulun matbaa atiklarini kullanarak, Srebrenitsa’daki toplu mezarlarin en az 300 tanesinin ortaya çikmasini saglayan ‘mavi kelebeklerin’ sirrini canlandirarak, soykirim ardindan yeni dogusu ve tarih bilincini de ortaya koydular.

Çalisma hakkinda açiklamalarda bulunan Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Ögretmeni Günhan Gür, “Mavi kelebekler sadece bir farkindalik çalismasi. Okulumuzda bulunan matbaamizdaki atik kagitlari geri dönüsüme kazandirmayi düsündük ve aklimiza kelebekler gelince böyle bir çalisma yapmak istedik. Sonrasinda da arkadaslarimiz ile bu çalismayi tamamladik. Ögrencilerimize mavi kelebeklerin hikayesini, biyoloji de hiçbir seyin kaybolmadigini anlattik. Tarihsel bir geçmis var, Avrupa’nin göbeginde bir katliam ve soykirim yasandi. Çocuklar hem kendi arkadaslarina anlattilar, hem de çalismayi yaparken onlarda bilinçlenmis ve güzel vakit geçirmis oldular” dedi.

Kaynak: İHA