Ögrenciler Bu Proje Ile Kodlama Dünyasina Adim Atiyor

Samsun 23 Nisan Ortaokulu 4 farkli ülkeden 12 okulla birlikte yürüttügü eTwinning projeleri ile ögrencilerin kodlama dünyasina adim atmasini sagliyor.

Ögrenciler Bu Proje Ile Kodlama Dünyasina Adim Atiyor
Samsun 23 Nisan Ortaokulu teknolojiyi kullanmaktan daha çok üretmenin önemine dikkat çekmek, kodlamayi ve çok uluslu iletisimi hayata geçirmek için "We Are Coding With Scratch" ve “My First Code” eTwinning projeleri yapti. Projelerde Türkiye basta olmak üzere Bosna Hersek, Romanya ve Ispanya’dan toplam 12 farkli okuldan yüzü yakin ögrenciyle birlikte çalisildi. 23 Nisan Ortaokulu, Konya’dan Ayse Hüseyin Özkan Imam Hatip Ortaokulu, Aydindan Bagarasi Hürriyet Ortaokulu, Hatay’dan Payas Yunus Emre Ortaokulu, Çorum’dan Suheybi Rumi Imam Hatip Ortaokulu, Eskisehir’den Sehit Kamil Üngör Ortaokulu, Ankara’dan Sehit Ömer Halisdemir Anadolu Imam Hatip Lisesi, Zonguldak’tan Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, Çankiri’dan Yunus Emre Ortaokulu ile Bosna Hersek, Romanya ve Ispanya’dan okullar projeye katildi.

Okullar proje danisman ögretmenleri rehberliginde projelere katilan ögrencilerle kodlama dünyasina adim atti.

Hayallerini gerçege dönüstürüyorlar

Kod bloklari ile yazilim gelistirme imkani sunan Scratch platformu ile kodlama ögrenen çocuklarin problem çözme, algoritmik düsünme, sebep sonuç iliskisi kurma ve tasarim gibi alanlarda becerileri gelistiriyor. Projeye katilan ögrenciler Scratch ile kendi etkilesimli hikâyelerini, oyunlarini, animasyonlarini yapti. Kisaca hayallerini gerçege dönüstüren ögrenciler bununla birlikte matematik, dil ve sosyal becerilerini de gelistirdiler. Projede ögrenciler Scratch arayüzünü ve kullanimini, kod bloklariyla algoritma olusturmayi çesitli etkinliklerle ögrendi. Hep beraber isbirlikli yazarlik yöntemiyle ortak bir platformda bir oyun tasarlayarak kodlayan ögrenciler bu projeyle Scratch ile kod yazmanin yaninda, çesitli web 2.0 araçlarini ögrenme ve kullanma imkânina da sahip oldu. Ögrenciler projenin her asamasinda eglenerek ögrenerek okullarinda kodlamaya dikkat çekmeyi basardi.
Kaynak: İHA