Mezarin Demir Korkulugunu Çaldilar

Adana’da anneannesinin mezarinin demir korkulugu çalinan bir kisi, “Artik dirileri biraktilar ölüleri soyuyorlar, bunu yapanlarda bir gün bu mezara gelecek” dedi.

Mezarin Demir Korkulugunu Çaldilar
Tavuk besiciligi yapan Mustafa Uruç (34) Ramazan Bayraminda bundan 20 yil önce hayatini kaybeden anneannesi Havva Deniz’in Buruk Mezarligindaki mezarini ziyarete gitti. Uruç ziyaret sirasinda mezara geldiginde gördügü manzarayla sok oldu. Uruç, anneannesinin mezarinin demir korkulugunun betondan sökülerek çalindigini fark etti. Bunun üzerine mezarlikta görevli özel güvenlik görevlilerine durumu bildirdi. Uruç, daha sonra anneannesinin mezarinda dua etti.

Mustafa Uruç, artik hirsizlarin dirileri birakip ölüleri de soydugunu belirterek, “Bayramda mezar ziyaretinde demir korkulugu görmeyince sok oldum. Ancak mezarliga genel olarak baktigimda bir çok mezarin demir korkuluklarinin çalindigini gördüm. Hirsizlar artik isi gücü birakmis ölülerle ugrasiyor. Yarin bir gün bu hirsizlarin da gelecegi yer burasi. Onlarin vicdanina birakiyorum. Hirsizlarin çaldigi demir korkuluk çok bir para etmez ancak biz simdi onun kaç kati parayla yenisini yaptiracagiz. Gelip isteseler ben onlara para verirdim” dedi.

Uruç, anneannesinin mezarina yeni bir demir korkuluk yaptiriyor. -Uruç konuyla ilgili sikayetçi olacagini söyledi.

Demir korkuluk hirsizliklarinin sadece Buruk Mezarligiyla sinirli olmadigi Asri, Küçük Oba ve Kabasakal mezarliklarinda da hirsizlik olaylarinin yasandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA