Mardin Büyüksehir Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Müjdeli Haber

Mardin Büyüksehir Belediyesi, kentteki çölyak hastalarinin temel tüketim maddesi glütensiz unlu mamul ihtiyacini karsilamak için karabugday ekim çalismalarini sürdürürken üretim tesisi için ise ihale çalismalarina basladi.

Mardin Büyüksehir Belediyesi'nden Çölyak Hastalarina Müjdeli Haber
Mardin Büyüksehir Belediyesi, kentte sosyal projelerle gönüllere dokunmaya devam ediyor. Glüten ilave edilmis gida maddelerine karsi ömür boyu duyarli olan ve tüketmeleri halinde ince bagirsaklarinda basta iltihap olmak üzere bir dizi sikinti yasayan çölyak hastalarinin Mardin ve çevre kentlerde glütensiz unlu mamulleri temin etmekte zorluk yasadiklari tespit edilmesi üzerine çalismalara baslayan büyüksehir belediyesi, bu ihtiyaci karsilama amaciyla çiftçilerinde destegiyle ilk etapta 15 dönüm üzerine deneme amaçli karabugday ekimine basladi.

Verim elde edilmesi durumunda daha büyük tarlalarda karabugday ekimi devam edecegi belirtildi.

Mardin Büyüksehir Belediyesi, tarlalarda yetistirilecek kara bugdaydan elde edilecek glütensiz undan, unlu mamul üretimi için içerisinde firininda bulundugu üretim tesisi ihale çalismalari baslatildi. Üretim tesisinde çölyak hastalarinin temel tüketim maddesi olan basta glütensiz ekmek, makarna, kek, kurabiye ve tatli gibi ürünler üretilecek. Üretimi yapilacak unlu mamuller, sosyal belediyecilik çerçevesinde çölyak hastalarina ücretiz bir sekilde dagitilacak.
Kaynak: İHA