'Malatya Sokaklari' Fotograf Sergisinde Geziliyor

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde açilan Sokak Fotografçiligi Atölyesi kursiyerlerinin çekmis olduklari fotograflardan olusan ve Malatya’da ilki düzenlenen ‘Malatya Sokaklari’ konulu Fotograf Sergisinin açilisi yapildi.

'Malatya Sokaklari' Fotograf Sergisinde Geziliyor
Malatya Park AVM’de açilan fotograf sergisini sanatseverlerle birlikte gezerek, çekilen kareleri inceleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Sokak Fotografçiligi Atölyesi kursiyerlerini tebrik ederek kutladi.

Malatya’da ilk kez düzenlenen ‘Malatya Sokaklari’ konulu Fotograf Sergisinde, Malatya’nin farkli noktalarindan insan ve hayat manzaralarinin yer aldigini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Malatya’nin farkli güzelliklerinin sanatsal faaliyetlerle ön plana çikartilmasinin büyük önem tasidigini ifade etti.

Malatya’nin kültürel ve sanatsal vizyonunu gelistirecek yeni bir sergiyi daha hizmete sunmaktan mutlu olduklarini ifade eden Çinar, “ Yesilyurt Kent Konseyimiz bünyesinde açilan Sokak Fotografçiligi Atölyesindeki derslere katilan 11 kursiyerimizin Malatya ve Yesilyurt’tan insan ve hayat manzaralarina yönelik çektikleri güzel fotograf karelerini ‘Malatya Sokaklari’ adi altinda açilan sergiyle hemsehrilerimizin begenisine sunduk. Malatya’da ilk kez açilan bu sergimiz Yesilyurt Belediyesi ve Yesilyurt Kent Konseyinin yeni, farkli ve özel hizmetleri arasinda yerini almistir. Kültürel ve sanatsal yönden çok güçlü temellere sahip kentimiz ve ilçemizin var olan bu zenginliklerine bizlerde toplumsal farkindalik olusturacak bu tür faaliyetlerle katki sunmaya çalisiyoruz. Malatya Park AVM Yönetiminin destekleriyle açtigimiz bu sergimizde çok özel ve degerli fotograf kareleri yer almaktadir. Tüm hemsehrilerimizin bu sergiyi mutlaka gezmelerini tavsiye ediyorum. Malatya sokaklarindan en güzel kareleri yakalamak adina büyük bir çaba sarf eden, sanatsal yönden de ilgi uyandiracak etkili resimleri bir araya getirip Malatya’da ilk kez bu tür bir serginin açilmasini saglayan bütün fotograf sanatçilarimiza çok tesekkür ediyorum, ellerine ve emeklerine saglik” seklinde konustu.

Kültürel ve sanatsal hizmetlerde yakaladiklari basarilari yeni projeleri gelistirmeye devam ettiklerini sözlerine ekleyen Çinar, “ Yesilyurt’umuzun kültürel zenginliklerine ve sanatsal vizyonuna deger katan, insanlar üzerinde farkli etkiler uyandiracak özel bir sergiyi daha hemsehrilerimizle bulusturmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediye olarak ilçemizin her alanda markalasmasi, her alanda farkindalik olusturan hizmetlere kavusmasi adina ortaya koydugumuz büyük gayretleri, bu tür sanatsal hizmetlerimizle daha ileriye tasiyoruz. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüzün hizmetleri, Kent Konseyimizin bu tür faaliyetleri neticesinde Yesilyurt’un kültürüne ve sanatsal yapisina deger katan basarili hizmetlerin altina imza atmaya devam ediyoruz. Hemsehrilerimizi bu tür faaliyetlerle bulusturup, sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetler noktasindaki taleplerine de en güzel sekliyle karsilik veriyoruz. Havalarin isinmasiyla birlikte hem açik alanlarda hem de kapali alanlardaki kültürel etkinliklerimize daha fazla agirlik verecegiz” diye konustu.

Belediye Baskani Çinar konusmasindan sonra serginin açilisina katilanlarla birlikte 8 Mayis 2022 Pazar gününe kadar açik kalacak olan serginin açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA