Keçiören'de Tiyatro Yaslilarin Ayagina Geldi

Keçiören’de huzurevi sakinleri için Keçiören Belediyesi Tiyatro Toplulugu “Baba Sevgisi” adli tiyatro oyunu sergiledi.

Keçiören'de Tiyatro Yaslilarin Ayagina Geldi
Keçiören Belediyesi Tiyatro Toplulugu, belediye bünyesindeki huzurevi sakinleri için Baba Sevgisi isimli tiyatro oyununu sergiledi. Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un da katildigi oyunda baba sevgisinin ve büyüklere hürmet etmenin önemi vurgulandi.

Huzurevinin yaninda yer alan Necip Fazil Kisakürek Tiyatro Salonu’ndaki oyunun sonunda salondaki yaslilara ve diger katilimcilara hitaben konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Pandemi sürecinde yaslilarimizin sagligi için uzun süre huzurevimizi dis dünyaya kapattik. Pandemi hafifledi, budan sonra sizlere nefes aldiracak sosyal ve kültürel etkinliklerimizi artiracagiz” dedi.

Altinok, tiyatro oyununda verilen mesaja da atifta bulunarak büyüklere karsi sevgi ve sayginin önemini su sözlerle dile getirdi:

“Birçogu anne ve babanin kiymetini bilmiyor ama kaybettikten sonra onlarin ne kadar kiymetli oldugunu anliyor. Bu deger öyle ki parayla alinmaz parayla satilmaz. Anne baba gittikten sonra eyvah diyoruz ama bu degeri bir daha temin edemiyoruz. Zamani geri getiremiyoruz. Biz anneye ve babaya saygi anlaminda hassas bir toplumduk. Büyüge karsi saygi ve sevgi temeline dayali degerlerimiz var. Bu degerlerin yiprandigini ve asindigini görünüyoruz. Anne ve babalarimizi üzmeyelim, onlarin rizalarini ve dualarini alalim. Anne ve babasina saygi duymayan birçok kimseye baktigimiz zaman onlarin çocuklari da kendilerine saygi duymuyor, sevgi göstermiyor. Ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Topraga hangi tohum atarsaniz onun meyvesini aliyorsunuz.”

Baskan Altinok konusmasinin ardindan tiyatro oyunculari ve yaslilarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA