Kazara Esini Öldüren Sahsa 3 Yil Hapis Cezasi Verildi

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde kontrol etmek istedigi tüfekle esini öldüren sahis, 3 yil hapis cezasina çarptirildi.

Kazara Esini Öldüren Sahsa 3 Yil Hapis Cezasi Verildi
Olay, 2021 yili Temmuz ayinda Tasköprü’nün Çevik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, av meraki olan I.D., ava gidecegi sirada tüfegini kontrol etmek istedi. Burada sirada kazara tüfegin ates almasi neticesinde kursunlarin isabet ettigi I.D.’nin 38 yasindaki esi Hediye Duman hayatini kaybetti.

Olayin ardindan Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde I.D. hakkinda ‘taksirle öldürme’ suçundan dava açildi. Durusmada Cumhuriyet Savcisi mütalaasini mahkeme heyetine sundu. Mütalaada sanik I.D.’nin ‘taksirle öldürme’ suçundan yargilanmasi talep edildi.

Cumhuriyet Savcisinin mütalaasina karsi tutuksuz yargilanan sanik I.D., “Cumhuriyet savcisi mütalaasina ve beyanname verilerine göre kasten islenebilmesi için somut veriler yoktur. Olay yerinde ele geçirilen tüfekte sarjör bulunmamistir. Kasten öldürme gibi bir kastim yoktu. Bilerek yapmadim. Ceza verilecek ise indirimli olarak verilmesini talep ediyorum. Ayrica dinlenen taniklar üzerine esim ile aramda bir anlasmazlik yoktur. Beraatimi istiyorum” dedi.

Sanik I.D.’nin avukati da, “Mütalaaya karsi diyecegim yoktur. Bilinçli bir olay degildir. Ceza verilecek ise taksirle öldürme sebebiyet verilmesi talep ederiz. Ayrica dinlenen taniklar, saniklari maktul arasinda herhangi bir husumet ya da geçimsizlik olmadigini belirtiyor” seklinde konustu.

Maktul Hediye Duman’in avukati ise “Mütalaaya katilmiyoruz. Kasten öldürme suçundan ceza almasini istiyoruz” diye konustu.

Mahkeme heyeti, karar öncesinde sanik I.D.’nin son sözünü sordu. I.D., olayin kazara oldugunu ifade ederek, beraatini talep etti. Kararini açiklayan mahkeme heyeti, taksirle öldürme suçundan I.D.’yi 3 yil hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: İHA