Ilkokul Ögrencilerinin Hikayeleri Kitaba Dönüstü

Samsun Tekkeköy Ilkokulu’nun ortaklari ile yürüttügü "Bu Hikayede Biz de Variz" eTwinning projesi, ögrencilerin ortak çalismasi sonucunda ortaya konulan hikaye kitabiyla sonlaniyor.

Ilkokul Ögrencilerinin Hikayeleri Kitaba Dönüstü
Üç farkli okuldan bes ögretmen, yirmi sekiz ögrenciyle yürütülen proje sonunda ögrenciler kendi duygu ve düsüncülerini kelimelere dökerek kitap haline getirdiler. Ayrica kitaplarindaki resimlendirmelerin tamami ögrenciler tarafindan yapildi. Bu asamada web 2.0 araçlari ögrencilerin isini kolaylastirdi. Ögrencileri teknolojiyi böyle bir etkinlikte kullanmalari ögretmenlerini ayrica mutlu etti.

Proje hakkinda bilgi veren Tekkeköy Ilkokulu Müdür Yardimcisi Raziye Aydin Demir, “Ögrencilerin kendilerine ait bir hikaye kitabi ortaya koymalari bizleri çok mutlu etti. Bu projeyle amacimiz ögrencilerimizin kendini ifade etme becerileri kazanmasi, kendi hikayelerini olusturmasi ve kültür aktarimiydi. Bu amaca ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz ve ortaya çikan küçük ama degeri kelimelerle anlatilamayacak kadar muhtesem olan hikaye kitabinin ortaya konulmasindan çok memnunuz” dedi.



Bir sonraki adimda hikaye kitabi tüm illere ulastirilacak

Ögrencilerin hazirladiklari hikaye kitaplarini sinif, okul ve ilçe halk kütüphanesine hediye ettiklerini söyleyen Raziye Aydin Demir, “Ayrica çevremizdeki kamu kurum ve kuruluslara da ziyaretlerde bulunarak her bir yöneticiye hikaye kitabimizdan hediye ettik. Herkese ilgileri ve destekleri için tesekkürlerimi sunuyorum. Ögrencilerimizle bir sonraki hedefimiz hikaye kitabimizi bir adim ileriye tasiyarak sayfa sayisini arttirip ulusal alanda tüm illerimize ulastirmak olacak. Onlarin içinde öyle bir cevher var ki açiga çikarmak bizlerin elinde” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA