Iki Köyde Ishal Ve Mide Bulantisi Sikayeti Artinca Içme Suyundan Numune Alindi

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bagli iki köyde çok sayida vatandasin ishal ve mide bulantisi sikayetiyle hastaneye basvurmasi nedeniyle Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan içme sularindan numune alindi.

Iki Köyde Ishal Ve Mide Bulantisi Sikayeti Artinca Içme Suyundan Numune Alindi
Ilçeye bagli Üçevler ve Karahasanlar Köyü’nde Ramazan Bayrami’na gelen çok sayida vatandas ishal ve mide bulantisi sikayetleriyle hastaneye basvurdu. Konuyla ilgili inceleme baslatan Il Saglik Müdürlügü ekipleri sikayetlerin içme sularindan olabilecegi gerekçesiyle numune aldi.

Karahasanlar Köy Muhtari Solmaz Karakaya, Ramazan Bayrami’nda ishal sikayetlerin arttigini söyledi.



Karakaya, komsu köyleri olan Üçevler’de de ayni rahatsizliklarinda meydana geldigini belirterek, “Sudan kaynakli oldugunu düsünmüyoruz. Ayni sudan bes muhtarlik içiyoruz. Köycegiz, Çavuslar, Yayalar ve Hanköy’de yok. Yogunluk biraz Üçevler’de Karahasanlar’da yasandi. Sudan kaynakli oldugunu düsünmüyorum” dedi.

Karakaya, net bir sey söylemek için erken oldugunu ifade ederek “Bayramlasmalar çok oldu. Disardan gelenler çok oldu. Ben ona yoruyorum. Tahlil numunelerimizi aldik. Ondan sonra bir sey söyleyebiliriz. Su anda sudan kaynakli ya da degil diyemem” diye konustu.

Tedbir olarak, köylülere su kullanilmamasi yönünde anons yaptirdigini ifade eden Karakaya, “Su içmeyin dedim. Tahlil sonuçlari çikana kadar su içmeyin dedim. Tedbir amaçli düsündük. Suyu kaynatarak kullaniyorlar. Hazir su kullaniyoruz. Çogu evimiz hali hazirda hazir su kullaniyor. Çesmeden içmiyor. Zaruri durumlarda çesmeden içiyoruz. Bir sikintimiz olmuyordu ama her ihtimale karsi içmeyin dedik. Sonuçlar bir haftaya çikar. Sonuçlardan sonra tekrar anons yaptiririz” diye konustu.

Kaynak: İHA