Gazianteplileri Kültür, Sanat Ve Sporla Dolu Bir Mayis Ayi Bekliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, çocuk, genç, yasli her yastan insanin kendisinden bir seyler bulabilecegi dopdolu programlariyla Mayis ayini Gaziantep’e bir baska yasatacak. Tüm aya yayilan etkinliklerle planlanan mayis ayi boyunca onlarca sanatçi, yüzlerce yazar ve sporcu Gazi kentte gece gündüz sevenleri, meraklilari, ilgilileri ve ziyaretçileriyle kentin sosyal hayatina renkler katacak.

Gazianteplileri Kültür, Sanat Ve Sporla Dolu Bir Mayis Ayi Bekliyor
Gaziantepli siyasetçi “Hasan Celal Güzel” anisina 21 Mayis-29 Mayis tarihleri arasinda Türkiye’nin en büyük kitap fuari düzenleniyor. 415 yayinevi ve 380 yazarin katilim saglayacagi, Ortadogu Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini agirlayacak “Gaziantep Kitap Fuari”, yayinevleri, yazarlar ve okuyuculari bulusturacak.

Kitap fuarinda yazarlarla söylesiler, imza günleri, kitap satislari, okuma etkinlikleri, okur yazar bulusmalari gibi birçok detay yer aliyor. Fuara katilim saglayacak bazi yazarlar ise söyle, “Serdar Tuncer, Savas Barkçin, Pelin Çift, Ozan Bodur, Nurullah Genç, Nilhan Osmanoglu, Bahadir Yenisehirlioglu, Ahmet Simsirgil, Abdurrahman Uzun”.

Fuarda binlerce kitaplik hediye çekleriyle diledikleri kitaplari satin alabilecek ziyaretçiler, ayni zamanda okur ve yazari bulusturan birçok etkinlige de ücretsiz katilim saglayabilecek.

Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali için geri sayim basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin spor, yetenek, eglence ve muhtesem performanslari bir araya getirdigi “Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali” için geri sayim basladi.

Gençlerin Gaziantep’in lezzetlerini deneyimlerken sosyallesebilecegi, spordan konsere, yarismalardan çesitli etkinliklere iyi zaman geçirecekleri kültür, sanat, spor alaninda tüm aktiviteleriyle Gençlik Festivali 17-20 Mayis’ta Festival Park’ta yapilacak.

4 gün sürecek festivalde üniversite ögrencilerinin katilabilecegi pop, rap, rock, Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi ve arabesk, fantezi türlerinde performanslarini sergileyecekleri ses yarismasi yeni yetenekleri ortaya çikarmayi amaçlarken eglendirecek. “gencgazifest.com/spor-basvuru-yap” internet adresinden basvuru yapilacak yarismada dereceye giren gençlere para ödülleri verilecek. Yarismalar sadece Gaziantep’e degil tüm Türkiye genelinde açik olacak.

Ünlü sanatçilar sarkilarini Gazi sehirli gençler için söyleyecek

Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali’nde ayrica sanatçilari agirlayacak. Kadir Çöpdemir’in essiz sunumuyla 17 Mayis Günü Cem Belevi ve Ozan Dogulu sevenleriyle bulusacak. Festivalin ikinci günü 18 Mayis’ta Tugçe Kandemir ve Dogukan Manço sahne alacak. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda ise ünlü sarkicilar Sefo, Ali Kinik ve Hakan Akkus sevilen sarkilarini Gazi sehrin gençleri için söyleyecek. Festivalin son günü ise Bilal Sonses ve Emrah Karaduman kapanisi yapacak.

E-sporun nabzi da bu festivalde atacak

Düzenlenecek e-spor turnuvasi için ise 8 Mayis son basvuru tarihi olarak belirlendi. Turnuva Valorant oyunu üzerinden düzenlenecek, dereceye giren takimlar para ödülü alacak. Turnuvalara sehirde bulunan 4 üniversitenin ögrencileri katilabilecek.

2022 Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi Gaziantep’te yapilacak

25-29 Mayis tarihleri arasinda bes gün sürecek “2022 Avrupa Büyükler Karate Sampiyonasi”na 50 ülkeden bin 500 sporcunun katilmasi bekleniyor. 22 ülkede canli yayinlanacak sampiyona açilisi ve maçlarla Avrupa’nin en prestijli etkinlikleri arasinda yer alacak sampiyona, sporun nabzini Gaziantep’te attiracak.

4. Uluslararasi Opera ve Bale Festivali müzikalleri ile akillarda kalacak

“Kültür Sehri Gaziantep” hedefine emin adimlarla ilerleyen Büyüksehir Belediyesi, sanata ve sanatçiya verdigi destekleri sürdürüyor. Bu çerçevede Uluslararasi Opera ve Bale Festivali 18-24 Mayis tarihleri arasinda 4. kez sanatseverle bulusarak Gaziantep’in sanat hayatina farkli bir boyut kazandiracak. Farkli orkestra ve seflerin sunumlarinin yer alacagi festival boyunca Hisseli Harikalar Kumpanyasi, Kanli Nigar, Memleketim Müzikalleri ve Sihirbaz Oz Çocuk Müzikali sahnelenecek.

Halk konserlerinde Hüseyin Turan sahnede olacak

Her defasinda binlerin bir araya geldigi halk konserlerinde sahne alacak isimlerden biri de sanatçi Hüseyin Turan olacak. 29 Mayis’ta sevenleri ile bulusacak sanatçi eserlerini Gaziantep için seslendirecek.

4. Ezogelin Uluslararasi Yöresel Bebek Çalistayi bez bebek meraklilarini bekliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nce 12-15 Mayis 2022 tarihleri arasinda Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde “4. Ezogelin Yöresel Bebek Çalistayi” düzenlenecek. Sehrin kültürel degerlerinin korunmasi, tanitilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla gerçeklestirilen çalistayda, dünyada ve Türkiye’de yapilan birbirinden farkli bez bebekler bir araya gelecek.

Karkamis ve Zeugma kazilarindan çikan eserler Gençlik Resim Çalistayi’nin konusu olacak

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde, Siret Uyanik küratörlügünde “Gençlik Resim Çalistayi” sergisi açilacak. Türkiye’nin farkli kentlerinden genç sanatçilarin çalismalarinin yer alacagi sergide Karkamis ve Zeugma kazilarinda ortaya çikan eserlerin sanat yoluyla yorumlari yer alacak. 38 eserin yer alacagi sergi Gaziantep Sanat Merkezi’nde açilacak. Açilista genç sanatçilar Cihat Ordu ve Arif Demirel tarafindan canli resim performanslari da gerçeklesecek.

Alaaddin Yavasça saygi konseriyle anilacak

Türk müziginin en degerli bestekar ve yorumcularindan, unutulmaz eserlere imza atan, birikimlerini paylasarak yüzlerce genç müzisyenin yetismesini saglayan Devlet Sanatçisi Prof. Dr. Alaeddin Yavasca, 23 Mayis 2022 Pazartesi günü Sehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek saygi konseriyle anilacak.

Sinan Sipahi koordinatörlügünde gerçeklesecek konser programinin sunuculugunu Osman Nuri Özpekel yapacak. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu Sef Muhtar Küçükkömürcü önderliginde, solistler Canan Sezgin Geylan ve Yahya Geylan’in katilimlariyla eserler seslendirilecek.

Gaziantep Büyüksehir kadinlar için yepyeni bir uygulamayi hayata geçirecek

Bugüne kadar kadinlara yönelik birçok projeyi hayata geçiren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, yepyeni bir projeyi 26 Mayis 2022 tarihinde kentin kadinlariyla paylasacak. Kadinlara özel ayricaliklarla dolu yeni uygulama için kente gelecek sanatçi Demet Akalin ise sarkilarini bu defa Gaziantep için seslendirecek.

Nesilleri bulusturan yarisma Anali Kizli Ses Yarismasi

Anneler Günü dolayisiyla annelere sevgi ve minnettarligi ifade eden özel günün anisina annelerle birlikte türkülerin söylendigi Anali Kizli Ses Yarismasi’nin finali 26 Mayis’ta gerçeklestirilecek. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen online yarismanin türkülerin özünde yer alan milli, dini ve ahlaki mesajlari gençlere ögreterek, tesvik etmesi amaçlaniyor.

3. Uluslararasi Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu

“Yerel Yönetimlerde Çocuk Kütüphaneleri” temasiyla düzenlenen 3. Uluslararasi Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu, 27-29 Mayis 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü is birligi ile Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde yapilacak.
Kaynak: İHA