Gaziantep'te Kimyasal Madde Yangini Panigi

Gaziantep’te çöp konteynirina birakilan ve su ile temas halinde tutusabilen kimyasal madde yagmurun yagmasiyla yanmaya basladi. Alüminyum Fosfit oldugu tespit edilen maddeyi söndürmek için 3 saat ugrasan itfaiye ekipleri, su ile sönmeyen maddenin üzerine 3 kamyon mucur döktü.

Gaziantep'te Kimyasal Madde Yangini Panigi


Yangin, merkez Sehitkamil ilçesine bagli Çakmak Mahallesi’ndeki Zafer Caddesi üzerinde dün aksam saatlerinde yasandi. Edinilen bilgilere göre cadde üzerinde sanayi atiklarinin atildigi çöp konteynirina birakilan kimyasal madde aksam saatlerinde yagan yagmurun ardindan alev aldi. Konteynira yayilan yangini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin itfaiye ekibi sevk edildi. Konteynirdaki yangina ilk olarak su ile müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin daha da büyüdügünü ve patlamalarin yasandigini gözlemledi. Itfaiye ekipleri kimyasal maddenin su ile temas ettigi halde yanan Alüminyum Fosfit oldugunu belirlerken polis ise yanginin çevreye zehirli gaz yaymasindan dolayi çevreyi güvenlik çemberine aldi.

3 saat boyunca sönmedi, cadde trafige kapatildi

Yangini söndürmek için yaklasik 3 saat ugrasan itfaiye ekipleri, konteynirdaki yanginin üzerine 3 kamyon mucur döktürdü. Yangin mucurun dökülmesinin ardindan kontrol altina alinirken konteynirin bulundugu cadde polis ekipleri tarafindan trafige kapatildi. Caddede güvenlik önlemi alan polis ile itfaiye ekiplerinin bekleyisi sürüyor.
Kaynak: İHA