Ezan Okumada Dünya Birincisi Kara, Vanlilari Mest Etti

Suudi Arabistan’da düzenlenen Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi’nda dünya birinci olan Vanli imam Muhsin Kara, geldigi memleketinde okudugu ezanla herkesi mest etti.

Ezan Okumada Dünya Birincisi Kara, Vanlilari Mest Etti
Suudi Arabistan’da yapilan Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi’nda sesi ve tinisiyla jüri üyelerini kendine hayran birakarak binlerce kisi arasinda birinci olan Vanli Kara, Ramazan Bayrami ziyareti dolayisiyla memleketine geldi. Van YYÜ yerleskesinde bulunan Merkez Camii’nde Cuma namazi öncesi Kara, Kur’an-i Kerim tilaveti ve ardindan ezan okudu. Kara hem tilaveti hem de okudugu ezanla kulaklarin pasini sildi.

“Yarismaya 80 ülkeden 41 bin kisi katildi”

Namaz sonrasi gazetecilere konusan Muhsin Kara, Vanli olmaktan gurur duydugunu belirtti.

Suudi Arabistan Kralligi tarafindan 2019 yilinda “Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi” düzenlendigini animsatan Kara, “Toplamda 80 ülkenin katilim gösterdigi ve 41 bin yarismacinin yer aldigi yarismaya istirak ettik. Allah’a hamdolsun ki hem milletimiz adina hem ülkemiz adina hem de dogup büyüdügüm memleketim adina güzel bir basari oldugunu düsünüyorum. Rabbime sonsuz hamd ediyorum, bize böyle bir lütuf ve ihsanda bulundugu için. Insanlar artik Kur’an-i Kerim ve ezan okuyarak da bir yerlere gelip Islamiyet’e hizmet edebileceklerini, dünyevi ve uhrevi birçok nimete gark olacaklarini bu vesileyle görmüs oldular” dedi.

Kaynak: İHA