Domaniç Hayme Ana MYO Ögrencileri Için Tarihi Ve Kültürel Gezi

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu ögrencileri için Dumlupinar Zaferi’nin 100. yil etkinlikleri çerçevesinde Dumlupinar ilçesindeki tarihi, kültürel mekanlar ve sehitliklerle Altintas’taki Zafer Aniti ile Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti’ne gezi düzenlendigi bildirildi.

Domaniç Hayme Ana MYO Ögrencileri Için Tarihi Ve Kültürel Gezi
Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Toplulugu tarafindan gerçeklestirilen ve Ögr. Gör. Esra Uyar ile MYO Sekreteri Ali Gezer’in esliginde düzenlenen geziye katilan ögrenciler, gezinin Dumlupinar ayaginda Kaymakam Bugra Karadag ve Belediye Baskani Semsettin Akagaç’i da ziyaret ettiler. Kaymakam Karadag ve Belediye Baskani Akagaç, ögrencilerin ziyaretinden duyduklari memnuniyeti dile getirdiler. Gezi, daha sonra Dumlupinar Savaslari’nin gerçeklestigi alanlarin, kültürel mekanlarin, Dumlupinar Zafer Aniti’nin ve Dumlupinar Sehitligi’nin ziyareti ile devam etti.

Daha sonra Altintas ilçesine geçen ögrenciler, Altintas Kaymakamliginin görevlendirdigi rehber esliginde Zafertepeçalköy’deki Zafer Aniti, Sehit Mehmet Sancaktar Aniti, 30 Agustos Zafer Alani ve Afyonkarahisar sinirlari içinde kalan Yildirim Kemal Tren Istasyonu’nu ve Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti’ni ziyaret ettiler.

Ziyaretlerle ilgili bir açiklama yapan Ögr. Gör. Esra Uyar, "Bu geziyi ’Kurulusun ilçesi’ Domaniç’ten ’Kurtulusun topraklari’ Dumlupinar’a ögrencilere millî benlik kazandirma, vatan, bayrak ve tarih suuru verme gayesiyle gerçeklestirdik. Gezinin düzenlenmesine katki sunan Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Toplulugu ögrencilerimize de ayrica tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA