Çaycuma'da Sakatlar Dernegi Temsilciligi Açildi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bu yil 6.’cisi düzenlenen ’Çaycumalilar Bulusuyor’ etkinlikleri adi altinda Arasta Çarsisi’nda Türkiye Sakatlar Dernegi Çaycuma Temsilciligine verilen dernegin temsilcilik binasinin açilisi yapildi.

Çaycuma'da Sakatlar Dernegi Temsilciligi Açildi


Açilisa; Çaycuma Belediye Baskani Bülent Kantarci, Kastamonu’nun Cide ilçesi Belediye Baskani Mehmet Esref Mutlu, Türkiye Sakatlar Dernegi Genel Baskani Sükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Dernegi Zonguldak Sube Baskani Hüseyin Sirin, Sakatlar Dernegi Çaycuma Sube Temsilcisi Fatih Keskin, Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida kalabalik topluluk katildi.



Türkiye Sakatlar Dernegi Genel Baskani Sükrü Boyraz, konusmasinda sunlari söyledi; "Istihdam için konulan kotalara devlet uymuyor, birileri kamuda ise alinacaksa da egitiminin, bilgisinin, becerisinin ve yeterliligine bakilmiyor. Mülakat adi altinda önceden iktidar partilerinden gönderilen listelere göre ise alimlar yapiliyor. Liyakat degil, "sadakat" araniyor. Devletin uymadigi kotalari özel kesim ise hiç umursamiyor, biliyor ki ne denetleyen var ne de verilecek cezanin caydiriciligi var. Engellilere hayati cehenneme dönüstüren bu yanlisliklar, sorunlar sistemi bir an önce degismelidir. Birlesmis Milletler Engelli Haklari Sözlesmesi, mevcut yasalarin tanidigi haklar eksiksiz uygulanmalidir. Ayliklar, eve bakim yardimi miktarlari insanca yasanacak düzeye çikarilmali ve SGK destekleri zaman düzenlenmelidir. Fiziki engelleri kaldiracak düzenlemeler hizla yerine ge tirilmeli, hiçbir kosulda erteleme gündeme gelmemelidir. Engelliler olarak ayricaliklar degil, esitlik istiyoruz. Engelsiz bir dünyada herkes gibi esit insanlar olarak yasamak istiyoruz, bunu hak ettigimize inaniyoruz."

Yapilan açilis konusmalarin ardindan temsilcigin açilis kurdelesi kesildi. Temsilcilik binasina katki yapan Çaycuma Belediye Baskani Kantarci, engellilere destek veren Filiz Keskin ve Denko Banyo Mobilyalari Genel Müdürü Deniz Saraç’a tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA