Canik Dünya Turuna Hiz Kesmeden Devam Ediyor

Dünyanin bir uçtan diger ucuna en büyük savunma fuarlarinda etkinligini devam ettiren CANiK, son olarak Güney Afrika’da HuntEX ve Filipinler’deki ADAS fuarlarinda yer aldi. Fuarlarin aranan markasi haline gelen CANiK, burada önümüzdeki dönem için basarili is birlikleri ve ihracat anlasmalarina imza atti.

Canik Dünya Turuna Hiz Kesmeden Devam Ediyor
Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, dünyadaki en etkin markalari arasinda yer almaya devam ediyor. Son olarak Güney Afrika’nin en kalabalik kenti Johannesburg’da 22-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen HuntEX fuarinda ürünlerini sergileyen CANiK, ardindan 27-29 Nisan’da da Filipinler’de Asya Savunma, Güvenlik ve Kriz Yönetimi Fuari’nda (ADAS) boy gösterdi. CANiK, Filipinler’e Cumhuriyet tarihinin ilk savunma ürünü ihracatini yapan sirket olma öncülügünü, yeni is birlikleriyle daha da ilerilere tasidi.

“Türkiye logomuzu dünyanin her noktasina tasiyoruz”

Fuar dönüsü degerlendirmelerde bulunan SYS Dis Ticaret Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Didem Aral, “Dünya savunma sanayisine yön veren en büyük fuarlardaki güçlü etkinligimizi sürdürmeye devam ediyoruz. CANiK olarak yogun bir tempo ile HuntEX Fuari sonrasi dünyanin bir diger ucuna Filipinler’e gittik. Avcilar, spor aticilar, kisisel ve savunma amaçli korunma gereksinimleri olan kisiler, outdoor tutkunlari, güvenlik sektörü profesyonellerine yönelik uluslararasi fuar HuntEX’te CANiK ile Türkiye logomuzu Güney Afrika’ya tasidik. Bu yil 10’uncu yilini kutlayan fuarda, av, spor, taktik ve savunma amaçli atesli silahlar, mühimmat, teçhizat, aksesuarlar, atis, optik, avcilik, outdoor ve taktik giysiler, ayakkabilar, biçaklar, okçuluk, avcilik ve balikçilik, arazi araçlari, kamp ve vahsi yasamda hayat sürdürme konularina yönelik son derece ilgi çekici ürün ve etkinlikler gerçeklestirildi.

Avcilik ve aticilik konusunda çok önemli bir pazar olan Afrika’da, kitanin en seçkin fuarinda CANiK olarak damgamizi vurduk. MECANIK outdoor ürünleri ve optikleri de yogun talep gördü. Avcilik, aticilik ve outdoor ürünlerinin satildigi zincir magazalar ile anlasma öncesi ön mutabakat saglandi. Güney Afrika’daki etkimizi önümüzdeki süreçte ciddi ölçüde artiracagiz” dedi.



Filipin Hava Kuvvetleri UNIDEF’in silah poduna talip

Didem Aral, Filipinler’in baskenti Manila’da gerçeklesen ve milli katilimin saglandigi ADAS Fuari ile ilgili de sunlari söyledi:

“CANiK, Filipinler’e Cumhuriyet tarihinin ilk savunma ürünü ihracatini yapan marka ve bu ülkenin milli polisinin tabanca envanterinin büyük bölümü de bize ait. Markamizin bu ülkede birakmis oldugu iyi izlenim, sonraki dönemlerde savunma ürünlerinin de satilmasina yardimci olmustur. Bunlarin en önemlisi de tabii ki milli gururumuz ATAK helikopteridir. Filipinler’de oldukça iyi bilinen CANiK olarak fuar sirasinda 12 farkli delegasyonu agirladik. Filipinler Hava ve Deniz Kuvvetleri ile önemli görüsmeler gerçeklestirerek ön anlasmalar yaptik. Öte taraftan SYS’nin bir diger istiraki olan UNIDEF de Türkiye’nin tek, dünyanin birkaç silah podu üreticilerinden bir tanesi olarak fuarda büyük ilgi gördü. UNIDEF’in silah podu çözümü Filipin Hava Kuvvetleri’nin çok uzun zamandir takibinde olan bir üründü. Fuarda standimizi ziyaret eden Filipin Hava Kuvvetleri delegasyonu ile prensipte anlasma saglandi. Önümüzdeki dönemde ülkedeki konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
Kaynak: İHA