Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi Yalova'da

Kültür ve Turizm Bakanligi Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi’na ait Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’nin son duragi Yalova oldu.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi Yalova'da
Çanakkale Savaslari’nin kültürel ve manevi degerlerinin tanitilmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla Türkiye’nin 81 iline giderek kapilarini ziyaretçilere açan mobil müze, 3 gün boyunca Yalova’da kalacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda 6-8 Mayis 2022 tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasinda açik olacak mobil müzede savas dönemine ait çesitli materyaller, videolar ve savas objeleri sergileniyor.

Proje Koordinatörü Engin Kayatas, pandemi nedeniyle alinan önlemler çerçevesinde müzenin hizmet verdigini belirtti.

Müzeye çevrilen tirinda 7 ayri vitrinin bulundugu kaydeden Karatas, 10’ar kisilik gruplarla vatandaslari içeri aldiklarini belirterek, “Bu vitrinlerde tarihi eserler, savas belgeselleri ve görseller esliginde Çanakkale Savaslari halkimiza tanitilmaktadir. Çanakkale Savasi’ndan kalmis askeri ekipmanlar, üniformalar, yine cephelerden sehitlerimizin annelerine yazmis oldugu mektuplari sergiliyoruz” dedi.



Mobil müze 3’üncü turunda

2 Temmuz 2020 tarihinde “Al Sancagin Dalgalandigi Her Yerde Çanakkale” ülküsüyle mobil müzenin yola çiktigini sözlerine ekleyen Karatas, “81 ili gezip üzerine bir tur daha gerçeklestirdik. Su anda 3’üncü turumuzdayiz. Bugüne kadar 200 binin üzerinde misafirimizi agirladik” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA