Bozüyük Aksutekke Köyü'nde Geleneksel Hidrellez Senligi

Bozüyük ilçesine bagli Aksutekke Köyü’nde insanlari bir araya getirerek birlik ve beraberligi pekistirmek, gelenek ve göreneklerin yok olmasini önlemek amaciyla Hidirellez Senligi düzenlendi.

Bozüyük Aksutekke Köyü'nde Geleneksel Hidrellez Senligi
Her yil 6 Mayis tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen Hidrellez Senligi Aksutekke Köyü okul bahçesinde yapildi. Etkinlige katilanlara tesekkür eden Aksutekke Köyü Muhtari Mustafa Gacarlar “Köyümüzde her yil geleneksel olarak 6 Mayis tarihinde kutladigimiz ve yillardir süregelen gelenegimizi sürdürüyoruz” dedi.

Hidrellez Senliginde okunan Mevlid-i Serifin ardindan misafirlere yemek ikrami yapildi. Hidirellez Senligi’ne Bilecik Vali Yardimcisi Yunus Fatih Kadiroglu, Bozüyük Belediye Baskan Yardimcilari Mahmut Findik ve Ali Sahinoglu, Il Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Elmas ve Osman Çetin, siyasi parti temsilcileri, çevre köylerden ve Bozüyük’ten gelen vatandaslar ile köy halki katildi.

Bozüyük Belediye Baskan Yardimcilari Mahmut Findik ve Ali Sahinoglu Hidirellez Bayrami’ni kutlayarak Hidirellez’in saglik, bolluk ve bereket dolu günler getirmesini temenni etti.
Kaynak: İHA