Bitlis'teki Kar Yagisi Nemrut Yolunun Açilmasina Engel Oldu

Bitlis’te iki gündür araliklarla devam eden yagmur yüksek kesimlerde yerini kar yagisina birakirken, Nemrut Krater Gölü yolundaki karla mücadele çalismasina da ara verildi.

Bitlis'teki Kar Yagisi Nemrut Yolunun Açilmasina Engel Oldu
Bitlis’in Tatvan ilçesinde "yeryüzü cenneti" olarak bilinen Nemrut Krater Gölü yolunda yürütülen çalismalar kar engeline takildi. Baharin gelmesiyle yolun açilmasini bekleyen ziyaretçiler, kar yagisindan dolayi birkaç gün daha beklemek zorunda kaldi.

Il Özel Idaresi Merkez Santiye Sefi Nail Asit, yolda kisim kisim karla mücadele çalismasi yaptiklarini, ancak yogun kar ve firtinadan dolayi çalismalara ara verdiklerini belirtti.

Asit, “Ekiplerimizle beraber Nemrut Krater Gölü’ne geldik. Fakat büyük bir sürprizle karsilastik. Bugün 6 Mayis itibariyle yogun bir kar firtinasi ve tipiye yakalandik. Maalesef çalismayi durdurmak zorunda kaldik. Insallah önümüzdeki günlerde Nemrut Krater Gölü’nün yolunu açarak halkimizin hizmetine sunacagiz. Bugün 6 Mayis ülkemizin birçok yerinde denize girilirken biz burada yogun bir kar firtinasina yakalandik” dedi.

Kaynak: İHA