Binlerce Kisi Kakava Hidirellez Senligine Gece Saat 04.00'Te Akin Etti, Gün Agarincaya Kadar Eglendi

Edirne’de dün baslayan Kakava Hidirellez senlikleri gün agarincaya kadar araliksiz devam etti. Eglencenin tavan yaptigi senlikte, tutulan dilekler Tunca Nehrine atildi, agaçlara baglandi. Kendini müzigin ritmine kaptiran yerli ve yabanci binlerce kisi eglenceli görüntüler olusturdu.

Binlerce Kisi Kakava Hidirellez Senligine Gece Saat 04.00'Te Akin Etti, Gün Agarincaya Kadar Eglendi


Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen yurtiçi ve yurtdisindan on binlerce turistin katilimiyla gerçeklestirilen Kakava Hidirellez Senlikleri, 2 yildir korona virüs salgini nedeniyle sembolik olarak kutlaniyordu. Normallesme dönemiyle birlikte o eski cosku tüm zamanlarin ziyaretçi rekorunu kirip geri geldi. Türkiye’nin çesitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan basta olmak üzere birçok ülkeden gelen on binlerce ziyaretçi Edirne’ye akin etti. On binlerce ziyaretçinin katilimiyla Persembe günü Kakava atesinin yakilmasiyla baslayan senlik, Pazar sabah saatlerine kadar heyecanla sürdü.

Hidirellez kutlamasinin roman gelenegi Kakava ile birlestigi ve eglencenin tavan yaptigi Edirne’de, gün agarmadan Tunca Nehri’ne gelen binlerce vatandas, yazdiklari dilek kagitlarini nehre atti. Bazi vatandaslar da dilek kagitlarini dilek agacina bagladi. Agaçlardan yesil dallar koparip evlerinin kapilarina asan vatandaslar, günes dogana kadar gönüllerince eglendi.

Yerli ve yabanci binlerce kisi Tunca Nehri kiyisinda davul zurna esliginde göbek atti. Edirneli vatandaslarin yani sira turistlerin de 9/8 roman havalari esliginde saatlerce sürünce eglenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çikardi. Roman vatandaslarin giydigi rengarenk kiyafetler ilgi odagi oldu.
Kaynak: İHA