Baskan Fatma Sahin'den Anneler Günü Kutlamasi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Anneler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Baskan Fatma Sahin'den Anneler Günü Kutlamasi
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin mesajinda, annenin dogdugumuzda ilk ses, ilk nefes, sevgi, sefkat ve merhameti ile siginilan ilk liman oldugunu ifade etti.

Çocuklari hayata hazirlayan, ilk adimda elinden tutan, ilk kelimesini ögreten, egitim ve çalisma hayatinda yaninda bulunan annelerin, fedakarligin ve sabrin mimari oldugunu belirten Baskan Sahin mesajinda, “Bir bebegi dünyaya getirmek, onu sevgi ve sefkatle kucagina almak, güzel ahlak ve terbiye ile yetistirmek, anneligin kerametidir. Annelik bizim gelenegimizde ilahi merhametin yeryüzündeki tecellisidir” ifadelerini kullandi.

“Anneler mutluysa toplum mutludur”

Bir ülkenin anneleri ne kadar güçlü olursa yetistirdikleri nesillerin de o denli basarili ve üretken olacagini dile getiren Sahin, “Gelecegin anneleri olacak kiz çocuklarimiza iyi bir egitim saglamak, anne ve bebek sagligini iyilestirmek, kadinlarimizin saglik hizmetlerinden en iyi sekilde yararlanmalarini saglamak, kadin istihdamini arttirmak ve kadin emegine hak ettigi degeri kazandirmak, kadinlarimizin sosyal ve siyasal hayata esit bireyler olarak katilimlarini temin etmek için önemli çalismalar yürütüyoruz. Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur. Annelerimiz mutluysa, toplum mutludur. Annelerimiz güvendeyse, toplum güvendedir. Anne sevgisini almis bir çocuk toplumsal yasantisinda da özverili, saygili ve anlayisli bir kisilige sahip olur. Bu durumda medeniyet anlaminda annelerimizin öneminin yüksek oldugunun farkindayiz. Yeni Türkiye’nin anahtari annelerimizdir. Ömürlerini ailelerine adayan, her daim hürmetlerin en büyügünü hak eden annelerimizin ve anne adaylarimizin, yüreklerine evlat atesi düsmüs, evlat acisini tatmis, ‘vatan sag olsun’ diyerek bagrina tas basmis sehit ve gazilerimizin cefakâr analarinin da ellerinden öpüyor ve Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA