2001 Yilinda Bir Yatakla Açildi, Simdi Tüm Bölgeye Hizmet Verecek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde 2001 yilinda bir yatak kapasiteyle hizmete baslayan Uykuda Solunum Bozuklari Merkezi, yenilenmesinin ardindan bölge çapinda hizmet verecek.

2001 Yilinda Bir Yatakla Açildi, Simdi Tüm Bölgeye Hizmet Verecek
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesi Gögüs Hastaliklari Ana Bilim Dali bünyesinde yer alan Uykuda Solunum Bozuklari Merkezi yenilenerek yatak kapasitesi artirildi. 2001 yilinda bir yatak kapasitesiyle hizmete açilan ve yapilan yenileme çalismalarinin ardindan yatak kapasitesi 5’e çikarilan merkezin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ünal Kiliç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbas, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Dogan, bashekim yardimcilari, hastane yöneticileri ve hastane personeli katildi.



“Büyüksehirlerde 5-6 yil sonraya randevu verilebiliyor”

Açilisin ardindan ilerleyen zamanlarda yatak sayisinin artirilacagini belirten Rektör Alim Yildiz, “Uyku apnesi hastaliginin teshis ve tedavisi bu merkezimizde yapilacak. Sadece Sivas’a degil bölgeye hizmet verecek. Büyüksehirlerde 5-6 yil sonraya randevu verilebiliyor. Biz burada 3 aya kadar indirecegiz insallah. Ilerleyen zamanlarda yatak sayisini da artiracagiz. Merkezimiz sehrimize ve bölgemize hayirli olsun. Bashekimimize, hocalarimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bölgemizde tek olma özelligine sahip”

Bashekim Prof. Dr. Dogan ise uykunun insan sagligi için önemine dikkat çekerek, “Uyku ile hastaliklar özellikle son 20 yilda artti. Bunlar arasinda uykuda nefes durmasi dedigimiz uyku apnesi oldukça önemli. Bir yatakli merkezimizin kapasitesini uyku hastaliklarina yönelik sikâyetlerin artmasi üzerine rektör hocamin destegiyle artirdik. Bölgemizde tek olma özelligine sahip bu merkezimizde hizmet vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA