Yurtlarda Ögrencilere 'Terör Uyarisi'

Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri “Yeni evim, güvenli yurdum” projesi çerçevesinde üniversite ögrencisi yurtlarinda konferanslar vererek ögrencilerin terörün agina düsmemesi için uyarilarda bulundu.

Yurtlarda Ögrencilere 'Terör Uyarisi'
Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirligi ekipleri gençlerin terör örgütünün agina düsmemesi için, “Yeni evim güvenli yurdum” projesi çerçevesinde Adana’da ögrenim gören üniversite ögrencilerini yurtlarinda bilgilendirme yapti. Polis ögrencilerle bir araya gelerek terörün ne oldugu söyle anlatildi:

“Dünyadaki bütün uluslararasi normlar terörü bir sorun olarak görmekte ve terörle mücadeleyi mesru kabul etmektedir. Ancak genel olarak kabul görmüs bir terör tanimi yapilmis degildir. Terör tanimlari yapilirken ülkelerin politik çikarlari ve mevcut terör algilari göz önünde bulundurularak farkli devletlerde farkli tanimlar görülmektedir. Ancak tüm terör tanimlarina bakildiginda ideoloji, örgüt ve siddet unsurunun bulundugu görülmektedir. Terörle mücadele de bu üç unsuru tasiyan gruplar ve olaylari ele almaktadir.”

Polis daha sonra terör örgütlerinin en önemli kaynaginin militan oldugunu bu da okullarda beyin yikayarak kazandigini belirterek, “Terör örgütlerinin yasamsal kaynaklarinin basinda örgütsel ideoloji ile beyni yikanmis insan kaynagi gelmektedir. Silah ve finans kaynaklari ne kadar genis olsa da yeterli militani olmayan örgütlerin eylemde bulunabilmesi mümkün degildir. Bu nedenle terör olgusunu ortadan kaldirmak için yapilan çalismalarda örgütlerin eleman temininin engellenmesi büyük önem arz etmektedir. Terör örgütleri zaaflari, bilgi eksiklikleri, idealleri, aidiyet/deger görme istekleri ve dinamik bedenleri sebepleriyle gençleri hedef almakta ve onlari saflarina çekmek için arkadas iliskisi, hemsericilik, aile/akraba iliskileri, sosyal ve kültürel faaliyetler, dini degerler ve etnik köken gibi sosyal alanlar araciligiyla temas kurmaktadirlar. Örgütler gelistirilen diyalogdan sonra bireyleri sahnesi, oyunculari ve dekoru önceden hazirlanmis bir grup dinamiginin içerisine çekmektedir. Örgütler bunu yaparken de bireylerin gideremedigi fizyolojik, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarini da istismar ederek birer propaganda unsuru olarak kullanmaktadir. Vatandaslarimizin toplumsal dayanisma konusunda bilgilendirilmesi, terör örgütlerinin propagandalarina maruz kalindiklarinda sagduyulu olarak karar verebilmelerinin saglanmasi ve terörle mücadelede diger kamu kurum çalisanlari ve sivil toplum kuruluslarinin da destegini almak amaci ile basta egitim kurumlari olmak üzere toplumun her kesimine yönelik olarak gerçeklestirilen bilgilendirmeler ile vatandaslarimizin terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerine karsi bilinçli hale getirilmesi amaçlanmaktadir. Bu nedenle Adana’daki bütün okullar tek tek gezilerek gençler bilinçlendiriliyor” ifadelerini kullanildi

Polisler ögrencilere terörün agina düsmemeleri için yapilmasi gerekenleri ise söyle siraladi:

“Arkadas seçimi, her söylenene, yazilana, anlatilana, gösterilene inanmama, gerektiginde "hayir" demek, gözlemci, tarafsiz bakma ve arastirmaci olmak, ayrimcilik, suistimal, istismar konularina dikkat etme, kanunsuz ve siddet içerikli faaliyetlere katilmama uyarilarinda bulunuldu.”
Kaynak: İHA