Yozgat'ta Toprak Islemesiz Nohut Ekimi Yapildi

Yozgat Tarim ve Orman Il Müdürlügünce 6 köyde toprak islemesiz nohut ekimi yapildi.

Yozgat'ta Toprak Islemesiz Nohut Ekimi Yapildi
Merkeze bagli Fakibeyli köyü ile Sorgun ilçesinde 5 köyde toprak islemesiz nohut deneme ekimlerinin yapildigini belirten Tarim ve Orman Il Müdürü Tanju Özkaya, çiftçilere toprak islemesiz tarim, dogrudan ekim teknigi ve faydalari hakkinda bilgi verildigini kaydetti.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekiplerinin toprak islemesiz tarim sistemini il genelinde yayginlastirmak için demonstrasyon ve egitim çalismalarini yürüttügünü söyleyen Özkaya, “Toprak islemesiz tarim, Yozgat gibi karasal iklim gösteren illerimizde özellikle kuru alanlarda uygulanabilecek olan bir sistemdir. Önceki yillarda yaptigimiz uygulamalarda bu sistemde herhangi bir verim kaybi olmadigini, hatta bazi alanlarda verim artisi oldugunu gözlemledik” dedi.

Özkaya, toprak islemesiz tarimda dekar basina ortalama 5 litre yakit tasarrufu saglandigina ve toprak isleme aletlerine yapilan masraf, isgücü ile amortisman maliyetlerinin de en aza indirildigine deginerek, bütün bunlar dikkate alindiginda bu sistemde çiftçinin dekardan tasarrufunun 100-150 lira civarinda oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA