Van'in Ilk Imar Yönetmeligi Yürürlüge Girdi

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan kentin ilk imar yönetmeligi, Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge girdi.

Van'in Ilk Imar Yönetmeligi Yürürlüge Girdi
Kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayan, 9 bölüm ve 63 maddeden olusan yönetmelikle kaçak yapilarin önüne geçilmesi hedeflenirken, kentin daha modern ve estetik bir yapiya kavusmasi saglanacak. Uzun süredir üzerinde çalisilan yönetmelik, Van Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisindeki plan, fen, saglik ve sürdürülebilir çevre sartlarina uygun yapi ve yapilasma ile projelendirmeye ve denetime iliskin usul ve esaslari belirliyor. Kentteki yapi, yol ve diger alanlarda yapilan çalismalari düzenleyen yönetmelikle birlikte, yapilasmadan yol ve diger tüm çalismalarin daha düzenli ve programli bir sekilde yapilmasi saglanacak.

Göreve basladiklarindan bu yana kentin faydasina olacak birçok ilke imza attiklarini belirten Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaklasik 2 yillik titiz bir çalismanin ardindan kentin ilk imar yönetmeliginin hazirlandigini söyledi.

Bu süre zarfindan görev alan herkese tesekkür eden Vali Bilmez, yeni imar yönetmeliginin modern bir sehir olma anlaminda fayda saglayacagini belirterek, hayirli olmasini diledi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge giren imar yönetmeligi, Büyüksehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanliginin koordinasyonunda, Van YYÜ, Harita Mühendisleri Odasi, Sehir Plancilari Odasi, Mimarlar Odasi, Insaat Mühendisleri Odasi, Peyzaj Mimarlari Odasi, Makine Mühendisleri Odasi, Müteahhitler ve Yapsatçilar Dernegi ile ilgili kamu kurumlarinin ortak çalismasiyla hazirlandi.
Kaynak: İHA