Van'da Bayram Ziyaretleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Türkiye, 2 yil aradan sonra nihayet korona virüs korkusu olmadan, kisitlamasiz, maskesiz, mesafesiz bir bayrama girdi. Van’da da pandemi tedbirlerinin kalkmasiyla birlikte bayram ziyaretleri renkli görüntülere sahne oldu.

Van'da Bayram Ziyaretleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Geçtigimiz 2 yil boyunca korona virüs gölgesinde kutlanan Ramazan Bayrami, bu sene özgürlügüne kavustu. Camiler Bayram namazi için dolup tasarken, pandemi kisitlamalarinin bitmesiyle beraber bayram namazi 2 yillik aranin ardindan cemaatle kilindi. Vatandaslar namaz sonrasi birbiriyle kucaklasarak bayramlasti. Van’da bayramlasma korona virüs korkusu olmadan, kisitlamasiz, maskesiz, mesafesiz bir bayrama girdi. Özellikle kirsal mahallelerde ikamet eden vatandaslar bayram namazi kilindiktan sonra toplu olarak birbirleriyle bayramlastiktan sonra kalabalik dagilmadan kabristan ziyaretine gidilir. Kabristan ziyareti sonrasi vatandaslar toplu olarak kahvalti yaptiktan sonra her hane tek tek ziyaret edilerek kolonya ve sekerlerini alip hane sahibinin bayrami kutlanir.

"Van’da bayram ziyaretleri renkli görüntülere sahne oldu”

Geçtigimiz 2 yilda korona virüs tedbirleri çerçevesinde uygulanan sokaga çikma yasagi ve covid-19 salgini dolayisiyla vatandaslar en yakinlarini dahi telefonla arayip bayramini kutladi. Asilama sonrasi vakalarda azalma baslamasiyla bilim kurulu tarafindan yasaklarin kaldirilmasiyla bu yil Ramazan bayrami renkli görüntülere sahne oldu. Van’daki degisik kirsal mahallelerde eski günleri aratmayacak görüntüler ortaya çikti. Bayram namazi kilindiktan sonra toplu olarak birbirleriyle bayramlastiktan sonra kalabalik dagilmadan kabristan ziyareti yaptiktan sonra hep birlikte kahvalti yaptilar. Kahvalti yaptiktan sonra her hane tek tek ziyaret edilerek kolonya ve sekerlerini alip hane sahibinin bayrami kutladilar. Ziyarette zaman zaman seker almak için özellikle gençlerin bir birini iteklemesi, seker tabagina saldirma güzel görüntülerin ortaya çikmasina neden oldu.
Kaynak: İHA