Tarih Lisans Programi Akredite Oldu

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans Programi 2 yil süreyle akreditasyon edildi.

Tarih Lisans Programi Akredite Oldu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans Programina; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil-Tarih ve Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK) tarafindan 30 Eylül 2024 tarihine kadar akreditasyon verildi.

Bu sonuçla birlikte Tarih Lisans Programi, Fen ve Edebiyat Fakültesi programlari arasinda ilk defa degerlendirilen ve ilk defa akreditasyon verilen program olma özelligine sahip oldu.

Akreditasyon öncelikli hedeflerden

Tarih Lisans Programi bölüm baskani ve yardimcilari ile ögretim üyesi ve ögretim elemanlarinin ortak çaba ve gayretleri sonucunda bu basarinin elde edildigine vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, göreve basladiklari ilk günden itibaren üniversite yönetimi olarak akreditasyona önem verdiklerini dile getirerek: “Akreditasyon süreçleri, üniversite yönetimi olarak öncelik verdigimiz politikalarimizdan ve hedeflerimizden birisidir. Her yil programimizin akredite olmasi ve vermis olduklari kaliteli egitimin tescil edilmesi için yogun gayret sarf ediyoruz. Üniversitemizin en köklü fakültelerinden Edebiyat Fakültemizin Tarih bölümünün akredite olmasindan dolayi mutluluk duyuyor, diger programlarimiz gibi belirli bir kurumsal yapiya ulasmis olmasindan dolayi tüm tarih bölümü ailesini tebrik ediyorum” seklinde konustu.

FEDEK hakkinda

FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi) farkli disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Cografya Fakülteleri ögretim programlari için akreditasyon, degerlendirme ve bilgilendirme çalismalari yaparak, Türkiye’de Fen-Edebiyat Fakültelerindeki egitim-ögretim, bilimsel arastirma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkida bulunmak amaciyla kurulmustur.
Kaynak: İHA