Sivas Valiligi Sosyal Medya Yönetiminde Türkiye'de Lider

Türkiye genelinde olusturulan ‘Valiler ve Valiliklerin Sosyal Medya Performanslarina Iliskin Rapor’ yayinlandi. Raporda Sivas Valiligi 2’inci olurken, sosyal medya hesaplari ise ilk sirada yer aldi.

Sivas Valiligi Sosyal Medya Yönetiminde Türkiye'de Lider
Teleskop APP, valiler ve valiliklerin 2022 Nisan ayi sosyal medya etkilesim sonuçlarini paylasti. Raporda valiler ve valiliklerin Twitter, Instagram, Facebook etkilesimleri yer aldi. Firma, raporu hazirlarken Twitter gönderilerinin begeni, retweet, alinti ve yorum, Facebook gönderilerinin begeni, reaction, paylasim ve yorum, Instagram gönderilerinin begeni ve yorum sayilarinin toplamlarina göre çalisma gerçeklestirdi. Valiliklerin sosyal medya etkilesim raporunda Sivas Valiligi ilk sirada, Gaziantep Valiligi ikinci, Aksaray Valiligi ise üçüncü sirada yer aldi. Valiliklerin sosyal medya analiz raporuna göre Sivas Valiligi’nin toplam etkilesimde açik ara önde olmasi da dikkatlerden kaçmadi.

Gönderi ortalamasina göre etkilesimde Sivas Valiligi 1., Sivas Valisi Ayhan 2. sirada

Gönderi Ortalamasina Göre Etkilesim Raporu’nda Sivas Valiligi liderligi kimseye kaptirmazken, Hakkari Valiligi 2’inci, Gaziantep Valiligi ise 3. oldu. Yine bu kategoride valiler siralamasinda ise Istanbul Valisi Ali Yerlikaya’nin ardindan Sivas Valisi Salih Ayhan 2’inci sirada kendine yer buldu.

Instagram Analiz Raporu’nda ise Sivas Valiligi uzak ara liderligi kimseye kaptirmayip 1. sirada yer aldi. 2. Gaziantep Valiligi olurken, 3. sirada ise Hakkari Valiligi kendine yer buldu.

Valiler arasinda ise Mardin Valisi Mahmut Demirtas ilk sirada, Sivas Valisi Salih Ayhan ise 2’inci sirada yer aldi. Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu da 3. oldu.

Valiler ve valiliklerin sosyal medya performanslarina iliskin hazirlanan raporda Sivas Valiligi Facebook hesabi da etkilesim ve gönderide liderligi kimseye birakmadi. Bu kategoride 2. sirayi Aksaray Valiligi, 3. sirayi da Yozgat Valiligi aldi.

Teleskop APP’nin yaptigi arastirmaya göre valiliklerin Twitter hesabinda ilk sirayi Gaziantep alirken, ikinci sirada ise Sivas Valiligi kendine yer buldu. Sivas’i ise Hakkari Valiligi takip etti.

Sivas Valisi Ayhan ilk 5’e girdi

Nisan 2022 Teleskop APP raporuna göre, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya üç sosyal medya platformunda en fazla etkilesime sahip vali olarak yer aldi. Vali Yerlikaya’yi Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Sanliurfa Valisi Abdullah Erin takip ederken, Sivas Valisi Salih Ayhan ise 5’inci sirda kendine yer buldu.

Raporun açiklanmasinin ardindan açiklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Sürekli sahada aktif olan ve mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan Il Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügümüzü tebrik ediyorum. Nitelikli ve hizli bir sekilde çalismalarimizi kamuoyu ile paylasan ekibimiz, gerek yurt içinde ve gerekse de yurt disindaki hemserilerimize Valiligimizin haberlerini aninda ulastirmis oluyor. Çagin gerektirdigi önemli bir kamu hizmetini ifa ediyorlar. Halkimizin bilgiye ulasmasinda, yeni medya ve iletisim alaninda ufuk açan ekibimizin basarilarinin devamini diliyor, onlari can-i gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA