Sinema Sokagi Yesilçam'in Yildizlariyla Süsleniyor

Adana’da, Yüregir Belediyesinin ‘Eski Sinema Sokagi’ olarak bilinen 3937 Sokakta baslattigi sokak sagliklastirma çalismalari kapsaminda duvarlar Yesilçam’in yildizlari ile süsleniyor.

Sinema Sokagi Yesilçam'in Yildizlariyla Süsleniyor
Yüregir Belediyesi Tesisler Müdürlügü tarafindan yürütülen proje kapsaminda Yavuzlar ve Akincilar Mahallelerinin ortak degeri olan 450 metre uzunlugundaki sokakta tarihi doku korunarak çalismalar yogun bir sekilde sürüyor.

Proje kapsaminda 80 adet bina cephe tadilatlari yapilarak birbirine uyumlu renklerle boyaniyor. 28 adet binada tente, 34 adet dükkânda ise tabela çalismasi yapiliyor.

Sokakta Türk Sinemasina damga vuran sanatçilarin resimlerinin yer aldigi mural art (duvar boyama) çalismasi da yapiliyor. Yesilçam’in unutulmaz yildizlari ve Türk Sinemasinin efsane film sahneleri, grafiti sanatçilarinin titiz çalismalariyla sokagi renklendiriyor.

Kemal Sunal, Sener Sen, Adile Nasit, Münir Özkul ve Aysen Gruda’nin performanslariyla hafizalara kazinan "Çöpçüler Krali", "Gülen Gözler", "Neseli Günler" gibi Türk Sinemasina damga vuran filmlerden seçilen sahneler, estetik görünümleriyle sokagin havasini degistiriyor.

Sinema sokagindaki çalismalarin Haziran ayinda tamamlanmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA