Seyh Edebali Türbesi Bayramda On Binlerce Ziyaretçinin Akinina Ugradi

Üç günlük Ramazan Bayrami tatili boyuncu Seyh Edebali Türbesi, on binlerce ziyaretçinin akinina ugradi

Seyh Edebali Türbesi Bayramda On Binlerce Ziyaretçinin Akinina Ugradi
1299 yilinda Bilecik’in Sögüt ilçesinde kurulan Osmanli Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin kayinpederi ve devletinin manevi kurucu Seyh Edebali’nin türbesinin bulundugu Bilecik’e 3 günlük Ramazan Bayrami tatili boyuncu binlerce kisi ziyaret etti. Misafirler, türbenin bulundugu yerleskesinde bulunan Osmanli Padisahlari Tarih Seridi gezerek 36 Osmanli padisahinin hayatlari ve hikayeleri hakkinda Osmanli Padisahlari Tarih Seridi ve Alan Sorumlusu Engin Beyce’den bilgi aldilar. Bayram tatilinde çesitli tur acenteleri tarafindan düzenlenen gezi turlarina katilanlar ve sahsi olarak ailesi ile birlikte bayrami firsat bilen yerli ve yabanci on binlerce ziyaretçi seyh Edebali hazretleri ve yakinlarini türbesi basinda dualar esliginde ziyaret etti.

"Bayramda binlerce ziyaretçiyi agirladik"

Farkli illerden birçok ziyaretçiyi agirlayan Bilecik’e gelenler temiz havanin ve tarih kokan alanin hususunu yasadiklarini söyleyen Bilecik Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, "Zengin tarihe ve kültüre sahip Ilimizde havalarin da isinmasiyla birlikte turizm anlaminda güzel yogunluklarin yasanmasinin mutlulugunu yasiyoruz. Gelen ziyaretçilerimizin de ilimizden mutlu ayrildiklarini görmek bizleri de sevindiriyor. Sehrimizin; tarihini, kültürünü, dogal güzelliklerini ve turizm degerlerini ortaya çikarmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Insallah ülkemizi ve dünyamizi etkisi altina alan pandemi sürecinin de artik etkisini yitirmesiyle bizler de projelerimizi hayata geçirilmesi yönünde devletimizin destegi ile turizm stratejik hedeflerimize ulasarak sehrimizin turizm yönünden hak ettigi degere çikacagina inaniyoruz. Ziyaretçiler ayrica türbe meydaninda bulunan alanlarda çaylarini yudumlarken, Bilecik’e özgü hediyelik esya almayi da ihmal etmediler. Tarihi yikik minareleri, Bilecik Belediyesine ait Osmanli Padisahlari Tarih Seridi’ni gezen ziyaretçiler hayran kaldiklarini ifade etti.

Gelen ziyaretçilerin Bilecik’e geldiklerinde türbe ziyaretinin ardindan, müze, Abdülhamid Han’in eserleri tarihi idadi binasi (Belediye Binasi) ve Saat Kulesi, Pelitözü Gölpark ve Sögüt Ertugrul Gazi Türbesi’ni de ziyaret ettiler" dedi.

Kaynak: İHA