Sehitkamil Kirsalinda Bilim Seferberligi

Sehitkamil Belediyesi, kirsal mahallelerde ikamet eden ögrencilerde ‘bilim’ farkindaligi olusturacak etkinlik yürütüyor. Ilçe kirsalindaki ögrencilere, teorik ve uygulamali egitim verildigi etkinliklere bugüne kadar 2 bin 540 ögrencinin katilimi saglandi.

Sehitkamil Kirsalinda Bilim Seferberligi
Egitime yönelik proje ve çalismalariyla gelecege dair önemli yatirimlar gerçeklestiren Sehitkamil Belediyesi, sehir merkezinde bulunan Bilim Sehitkamil’deki faaliyetleri kirsal mahallelerdeki ögrencilerle bulusturuyor. ‘Teknoloji Üreten Bir Türkiye Hedefiyle’ hedefiyle Sehitkamil Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen Bilim Sehitkamil, bir yandan ilkokuldan üniversite seviyesine kadar her yastan ögrencinin bilimsel çalismalarini desteklerken, diger yandan da yeni gelecegin bilim adamlarini yetistiriyor. Teknik egitim ile malzeme destegi sunarak farkindalik olusturmak ve yeni yetenekler bulma amaci tasiyan proje ile kirsalda bulunan okullara ziyaretler gerçeklestiriliyor. Bugüne kadar kirsalda ikamet eden toplam 2 bin 540 ögrencinin yararlandigi egitimler, tüm kirsal mahallede bulunan okullarda gerçeklestirilecek. Bilim Sehitkamil’deki görevli egitmenlerin son adresi Atabek Ortaokulu oldu. Egitmenler, ilk olarak teorik egitim verdi. Ardindan da uygulamali egitim asamasina geçildi. Ögrencilere yönelik; çaliskan organlarim, gizemli hücreler, popart sanati, kalem isi, simetri, roket, günes sistemi, gizemli bileklik ve zeotrope atölye etkinlikleri yapildi. Etkinlik sonunda ögrencilere; kalem, not defteri, çanta gibi hediyeler verildi.

Etkinlige iliskin degerlendirmede bulunan Atabek Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Ögüt, su ifadeleri kaydetti:

“Okulumuza, Bilim Sehitkamil’den ziyaretimize gelindi. Siniflarimizda bilgilendirme yapiyorlar. Bilimle ilgili verilen egitimler, çocuklarimizda farkindalik olusturacaktir. Biz; bu tür etkinlikleri, kurumlar arasi is birligi ve dayanismanin arttirilmasini önemsiyoruz. Bu baglamda, bugün çocuklarimiza egitim veren egitmenlerimize tesekkür ediyoruz. Sehitkamil Belediyemize, Sehitkamil Belediye Baskanimiza, bu hizmeti sunan herkese tesekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin kirsal mahallelerimizde daha çok yapilmasini istiyoruz. Çünkü gerçekten çocuklarimizin bu tür imkanlari gerçekten yok. Yani bireysel olarak bu tür etkinliklere katilma ihtimalleri düsük. Dolayisiyla bu tür etkinlikler, belediyemiz bünyesinde gerçeklestirilirse çocuklarimizda bir farkindalik olusacaktir. Bu farkindaligin da çocuklarimizin geleceginde önemli oldugunu düsünüyorum.”

’’Gezegenleri çok merak ediyorum’’

Etkinliklere katilan 7. sinif ögrencisi Buse Tütüncüoglu, “Benim en büyük hedefim, astronot olmak. Gezegenleri çok merak ediyorum. Tabii köy ortaminda oldugumuz için gezegenlerle ilgili fazla bilgi sahibi olmak bizler açisindan zor. Bugün de Bilim Sehitkamil’den gelen hocalarimiz sayesinde gezegenler hakkinda bilgi sahibi oldum. Hocalarimiz, bizlere bütün gezegenleri detayli bir sekilde anlattilar. Gezegenlerle ilgili aklimdaki birçok soru giderilmis oldu. Bu bilgiler, ileride egitim hayatima da büyük katkilar sunacak. Buradan almis oldugum bilgileri hiç zaman unutmayacagim. Insallah en büyük hedefim olan astronot olma yolunda çok çalisacagim ve hedefime ulasacagim. Bizlere bu egitimleri sunan Bilim Sehitkamil hocalarimiza sonsuz tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

’’Uzay ile ilgili bir çok seyi ögrendik’’

En büyük hedefinin uzay mühendisligi oldugunu ifade eden 7. sinif ögrencisi Enes Batuhan Gelcikoglu, “Ben, büyüdügümde en büyük hayalim olan uzay mühendisi olmak istiyorum. Tabii uzay bilimleriyle ilgili de fazla bilgi sahibi olmadigim için sikintilar yasiyordum. Sag olsun bugün Bilim Sehitkamil’den hocalarimiz geldiler okulumuza. Samimi bir ortam içerisinde hocalarimiz bizlere uzay bilimleriyle ilgili detayli bilgiler verdiler. Hocalarimiz sayesinde uzay ile ilgili birçok sey ögrendik. Insallah ben de uzay mühendisi olma yolunda kendimi en iyi sekilde gelistirmek istiyorum. Bu hedefime de ulasacagima inaniyorum. Sehitkamil Belediyemize, bizlere böylesine güzel bir gün yasattiklari için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA