'Olmak Üzerine Konusmalar' Etkinligi

Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafindan düzenlenen “Olmak Üzerine Konusmalar" etkinliklerinin bahar dönemindeki programi uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçeklesti.

'Olmak Üzerine Konusmalar' Etkinligi
Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü 4. sinif ögrencilerinin “Yüz Yüze Egitim mi? Uzaktan Egitim mi?” argümanlarini tartistigi münazara, Ars. Gör. Dr. Hatice Uzsen moderatörlügünde gerçeklesti. Yüz Yüze Egitim Grubunun danismanligini Ars. Gör. Güven Soner, Uzaktan Egitim Grubu’nun danismanligini Ars. Gör. Ercan Tunç yapti. Yüz Yüze Egitim Grubu, ögretmenler ve ögrenciler birebir iletisim sagladigi için uygulamali egitimin önemini vurguladi. Uzaktan egitim grubu ise, toplumda yüz yüze egitim firsati bulamayan bireylerin her kosulda ve her zaman egitim hakkindan faydalanabileceklerini, çesitli egitim materyalleri ile egitimin desteklendigini ifade etti.

Ögrencilerin tartisma becerileri Hemsirelik Bölümü ögretim elemanlarindan olusan jüriler tarafindan degerlendirildi. Münazara sirasinda ögrenciler degerlendirilirken ögrencilerin konusmaya hazirlikli gelme durumu, kendine güven konusuyla ilgili önemli bilgileri vurgulama, karsi grubun düsüncesini çürütme, konusmasinda uygun dil, ifade ve bilgi kullanimina dikkat etme, zamani etkin kullanma, konuyla ilgili bilimsel bilgi kullanimi vb. kriterlere dikkat edildi. Uzaktan egitim grubu çok az puan farki ile 1. oldu.

Hemsirelik Bölümü ögretim üyelerinin ve ögrencilerinin katilim sagladigi etkinlik her iki gruba da hediyelerinin takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA