'Mavi Kapaklar' Engelleri Kaldiriyor

Canik Belediyesi, baslattigi geri dönüsüm projesiyle engelli vatandaslara umut oluyor.

'Mavi Kapaklar' Engelleri Kaldiriyor
Canik Belediyesi, baslattigi mavi kapaklarin geri dönüsümü projesiyle hem dogayi koruyor hem de engelli vatandaslara umut olmaya devam ediyor. Proje kapsaminda toplanan plastik kapaklar lisansli geri dönüsüm firmalarina teslim edilip karsiliginda onlardan engelli vatandaslar için tekerlekli sandalye temin ediliyor. Canik Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde sürdürülen proje kapsaminda temin edilen tekerlekli sandalyeler engelli vatandaslara teslim edilmeye baslandi. Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, çevre dostu proje sayesinde hem doganin korunmasina hem de engelli vatandaslarin hayatlarini kolaylastirmaya katki sagladiklarini söyledi.



“Projeler kartopu gibi büyüyecek”

Canik Belediyesi, “Bugün küçük bir kapak, yarin yesil bir hayat” sloganiyla baslattigi geri dönüsüm projesi ile engelli vatandaslarin hayatlarina kolaylik saglamaya devam ediyor. Plastik kapaklarin lisansli geri dönüsüm firmalarina teslim edilerek tekerlekli sandalye olarak engelli vatandaslara hediye edilmesi ilçe halkindan büyük ilgi görüyor. Projenin kartopu gibi büyüyerek önemli bir sosyal sorumluluk projesine dönüstügünü aktaran Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Çevre dostu projemiz sayesinde engelli vatandaslarimiza kolaylik saglamaya devam ediyoruz. Göstermis olduklari duyarliliktan ötürü ilçe halkimiza tesekkür ediyorum. Küçük gibi görünen bir katkinin büyük bir sosyal sorumluluk projesine dönüsmesi hepimizi son derece memnun etmektedir. Amacimiz bu tür projelerin kartopu gibi büyüyerek büyük faydalara dönüsmesini saglamaktir. Hepimiz küçücük kapaklarla kocaman bir iyilik denizine sahip olabiliriz” diye konustu.



Çevre dostu Belediye

Canik Belediyesi son yillarda hayata geçirdigi çevre projeleriyle gelecek nesillere daha yasanilir bir dünya miras birakmayi hedeflediklerini ifade etti.

Özellikle endüstriyel atiklarin çevreye verdigi kalici zararlar nedeniyle ekolojik dengenin günden güne bozuldugunun altini çizen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, gelistirdikleri farkli çevre projelerinin sera gazi salinimini önleyerek iklim degisikligine karsi etkili olacaginin altini çizdi. Baskan Ibrahim Sandikçi, “Insanoglu kendi eliyle kendi dünyasini kirletiyor. Dogal hayata müdahale ederek ileride yasanacak korkunç felaketlere davetiye çikariyor. Insanimiza çevre bilinci kazandirarak bir an önce sifir atik sistemini yayginlastirmamiz gerekmektedir” dedi.

Ilçede farkli noktalarda kurulan Atik Getirme Merkezi sayesinde kâgit, plastik, metal, cam, elektronik atik, pil atigi, atik yaglar ayri ayri biriktirilerek lisansli geri dönüsüm firmalarina teslim edildigini belirten Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Dogayi ve çevreyi korumak, gelecek nesillere temiz bir dünya birakmak amaciyla baslattigimiz çevre projelerimize sürdürülebilir sekilde devam edecegiz” seklinde konustu.

Canik Belediyesi’nin geçen yil hayata geçirdigi “Sifir Atik Köyü” projesi Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan ödüle layik görülmüstü. Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi bu ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in elinden almisti.
Kaynak: İHA