Kütahya Teknokent'in Ek Bina Yatirimi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin (DPÜ) en büyük paydasi oldugu ve yüzde 100 doluluk oranina ulasan Kütahya Tasarim Teknokent, ek bina yatirimiyla çalismalarini büyütecegini duyurdu.

Kütahya Teknokent'in Ek Bina Yatirimi
DPÜ’nün en büyük paydas olarak yer aldigi kurumdan yapilan yeni yatirimlara iliskin yapilan açiklamada, “Kütahya Tasarim Teknokent 10 ortagi ve 1 milyon 250 bin TL sermayesi olan Türkiye’nin 89 Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nden biridir. Basari siralamasinda 60. olan Teknokentte, hem Kütahya hem diger sehirlerden gelen girisimcilerle, Kütahya’nin ve Türkiye’nin ekonomik ve idari yelpazesiyle es güdümlü çalisilarak ihtiyaçlara uygun Ar-Ge ve inovasyon projeleri gerçeklestirilmektedir. 2020’ye kadar ilginin az oldugu ve sadece Kütahya girisimcilerinin yer aldigi Teknokentte su an Istanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’dan da Ar-Ge sirketleri yer almaktadir” denildi.

“Kütahya Teknokent, 100’ün üzerinde basari elde etti”

Kütahya Teknokent, Temmuz 2020 ve sonrasi birçok kalemde 100’ün üzerinde basari kat ettigine vurgu yapilan açiklamada,” Bunlara kiralanabilir alan sayi/metrekaresinde artis (yüzde 150), gelirlerde artis (yüzde 400), saglanan tesviklerde artis (yüzde 100), toplam firma ve kuluçka firmasi sayilarinda artis (yüzde 80) gibi verilerle nicel ve nitel gelisim ve degisim saglanmistir. Bu süreçte birçok kalkinma ajansi projesi tamamlanmasi yaninda farkli projelerde paydaslik da yapilmistir.2021 TEKNOFEST’te drone alaninda bir kuluçka girisimcimiz Türkiye 2.’si, dünya 20.’si olmustur. 2022 TEKNOFEST Samsun’a paydas olarak katilim saglanacaktir. Ayrica son olarak Mayis 2022’de 114 proje katilimiyla DPÜ TTO A.S. ile ortak Proje Pazari yarismasina paydaslik gerçeklestirilerek ödül alan projeler kuluçka merkezinde degerlendirilecektir. Mevcut TGB alaninda tam kapasiteye ulasilmasi nedeniyle mevcut 35 bin 600 metrekarelik tahsisli araziye ek bina projesi hazirlanmis olup ihale asamasina gelinmistir. 5 bin 500 metrekare kapali alana 68 yeni ofis, 2 laboratuar ve konferans salonu ile çesitli donatilarla sik bir teknoloji mekani olacaktir. Kütahya ve Türkiye için teknoloji üreten Kütahya Tasarim Teknokent’te iklime duyarli ag tabanli sulama sistemleri, yerli laporoskopi cihazi gelistirilmesi, kanseri önceden tespit eden sensör çalismalari, kafatasi problemlerine greft Ar-Ge çalismalari, FPV drone çalismalari, dermo dezenfektan çalismalari, yapay zeka destekli elektronik kol üretim çalismalari, üroloji test araci çalismalari, saglik drone çalismalari vb. birçok basarili proje yürütülmeye devam etmektedir. Birçok bitirme belgesinin verildigi Teknokentten patent sayilarindaki artis da sürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA