Köy Köy Dolasarak Okullarini Tanitiyorlar

Manisa’nin Alasehir ilçesindeki Sehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ögretmenleri Türkiye’de yapilmayani yaparak, köy okullarini ziyaret edip bu okullarda görev alan ögretmen ve ögrencilere mesleki egitimin önemi hakkinda bilgi aktarimi ve okullarinin tanitimini gerçeklestirdi.

Köy Köy Dolasarak Okullarini Tanitiyorlar
Sehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ögretmenleri, Milli Egitim Bakanligi’nin politikasi haline gelen mesleki egitim ile ilgili sunulan yeni desteklemeler hakkinda ögrencilere detayli bilgi aktarimi yapildi. Ögretmenler, ögrencilerin mesleki egitim ile ilgili sorularina yanit verdi. Köy okullarinin bahçesinde bir de mini sergi açan ögretmenler, okullarinda tasarlanan ürünlerin tanitimini yaparak, ilkögretim çagindaki çocuklarin meslek lisesini tercih etmeleri durumunda neleri basarabileceklerini de uygulamali gösterdi. Gönüllü ögretmenler, köylerdeki ögrencilere, okullarinda hazirladiklari üç boyutlu yazicilardan elde ettikleri çesitli ürünleri de hediye etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na bagli Zafer Kalkinma Ajansi’nin Mesleki Egitimin Gelistirilmesi Mali Destek Programi (MEGDEP) çerçevesinde destekledigi Sehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazirlamis oldugu “Nitelikli Egitim Nitelikli Isgücü” isimli proje basarili bir sekilde tamamlandi. Elektrik Ögretmeni Recep Ertok, Elektronik Ögretmeni Bayram Elçi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Ögretmeni Emrah Gedik’in görev aldigi proje ile mesleki egitim farkindaliginin arttirilmasi amaciyla seminer, gezi ve festival gibi birçok faaliyet gerçeklestirildi.

Proje dahilinde bir araç tahsis edilen ögretmenler, “Mobil Meslegim” adi verilen bu araç ile Alasehir ilçesinin köy okullarinda okuyan ögrencilere ulasti. Ögretmenler Tepeköy Ortaokulu, Isiklar Emin Ersoy Ortaokulu, Baklaci Ortaokulu, Killik Sehit Hüdaverdi Özkan Ortaokulu ve Gümüsçay Sehit Mehmet Yalçin Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Sehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Özkan, ögretmenlerin belki de Türkiye’de yapilmayani yaptiklarini, örnek bir projeye imza attiklarini söyledi.

Bu proje içeriginde ayni zamanda okullarindaki atölyelerin de bastan asagi yenilendigini vurgulayan Müdür Özkan, “Milli Egitim Bakanligimiz Meslek Liselerinin o eski sasali dönemlerine dönmesi için ayri bir gayret sarf ediyor. Biz de Bakanligimizin direktifleri ve yönlendirmeleriyle köy okullarindaki yetenekli ögrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerini saglamaya çalisiyoruz” diye konustu.

Köy okullarindaki ögrencilerin, tercih edecekleri okulun ögretmenlerinin ayaklarina kadar gelmesinden ve özellikle de okullarinda yapilan ürünleri sergileyip anlatmasindan memnun kaldiginin altini çizen Özkan, önümüzdeki yildan sonra ek siniflar açmak durumunda kalacaklarina inandigini ifade etti.

Kaynak: İHA