Karadeniz'in Sakli Cenneti Ilica Selalesi'ne Ziyaretçi Akini

Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde bulunan ve güzelligi ile görenleri mest eden Ilica Selalesi, Ramazan Bayrami’nda vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Karadeniz'in Sakli Cenneti Ilica Selalesi'ne Ziyaretçi Akini
Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde Horma Kanyonu’nun çikisinda bulunan Ilica Selalesi, güzelligi ile ziyaretçilerini mest ediyor. 3 kilometrelik ahsap platformla geçilebilen Horma Kanyonu’nun çikisinda 14 metre yüksekten dökülen selale, Ramazan Bayrami’ni doga ile iç içe geçirmek isteyen vatandaslardan yogun ilgi gördü. Döküldügü alanda muhtesem görüntü olusturan selale, vatandaslara su sesi esliginde doganin tadini çikartma firsati sunuyor. Selaleyi ziyaret eden vatandaslar, fotograf çektirip öz çekim yapiyor.

“Daha öne görmüstüm, yine görmek istedim”

Ankara’dan selale ve kanyonlari ziyaret etmek için Kastamonu’ya gelen Hüseyin Toper, “Bu kanyonu ve selaleyi daha önce görmüstüm, yine görmek istedim. Burasi bir sefer görmekle olmaz. Asagida da Valla Kanyonu var. Orasi da dünyanin sayili kanyonlari arasinda. Insanlar evde, kahvehanede oturacagina gelip dogada hem desarj olur hem de daha güzel seyler yasarlar” dedi.



“Dogasi harika, kesfedilmemis bir yer gibi”

Gördükleri manzara karsisinda hayran kaldiklarini söyleyen Yusuf Güngör ise, “Ankara’dan biz dagci kulübü olarak geldik. Gezmeye geldik. Yarin Ankara’ya dönecegiz, bayram tatilini degerlendirmek istedik. Bence dogasi harika, kesfedilmemis bir yer gibi” diye konustu.



“Mutlaka görülmesi gereken bir selale”

Istanbul’dan bayram tatili için memleketine gelen Semiha Saka ise herkesin selaleyi görmesi gerektigini ifade ederek, “Istanbul’dan geldik. Bayramin birinci gününü akrabalarla geçirdik. Bayramin ikinci günü buraya geldik, çok güzel. Mutlaka herkesin gelmesi gerekiyor. Biz bayildik. Mutlaka görülmesi gereken bir selale” seklinde konustu.

Kaynak: İHA