Karabag'da Sehit Olan 3 Bin Askerin Adi, Bu Gemilerde Yasayacak

KOCAELI – Türkiye tersanelerinde 180 civarinda gemi insasi olan firma, Karabag’da sehit olan 3 bin sehidin adini yasatma projesi baslatti. Bu çerçevede, sehit olan Iman ve Bahram Mammadzadeh kardeslerin adinin verildigi gemi, Yalova tersanesinden törenle ugurlandi.

Karabag'da Sehit Olan 3 Bin Askerin Adi, Bu Gemilerde Yasayacak
Karabag’in 30 yilin ardindan özgürlügüne kavustugu 44 günlük mücadelede 3 binden fazla Azerbaycan askeri sehit oldu. Bu çerçevede, Türkiye tersanelerinde yaklasik 180 gemi insasi olan Palmali, 3 bin sehidin adlarini yasatma projesi baslatti. Karabag mücadelesinde ayni gün sehit olan Iman ve Behram Mammadzadeh kardeslerin adini verildigi 140 metre uzunluga ve 7 bin 500 DWT tasima kapasitesine sahip yük gemisi, firmanin Yönetim Kurulu Baskani Mübariz Gurbanoglu ve sehitlerin babasi Elman Mammadzadeh ile annesi Hijran Mammadzadeh katilimiyla Yalova’da bulunan tersaneden törenle ugurlandi. Baslatilan bu projeye arastirmaci yazar Hüseyin Demir’den de büyük destek geldi. Projenin baslatildigi törende konusan sehitlerin ailesi, çocuklarinin kaptan olmak istediklerini belirterek onlarin hayalinin gerçeklestigini söyledi.



“Türk firmalari tarafindan örnek alinmasi gereken bir projedir”

Projeye destek veren arastirmaci yazar Hüseyin Demir, “Sehitlerin isimlerinin yasatilmasini amaçlayan böylesi vefali ve onurlandirici projelerin hayata geçmesi, ahde vefayi gösteren en güzel örneklerden biri olmasi bakimindan projeyi çok kiymetli ve örnek alinacak proje arasina koymaktadir. Karabag sehitlerinin isimlerinin yasatilmasi projesinin, Türk firmalari tarafindan örnek alinmasi gereken bir projedir. Sehitlerimize olan ahde vefa borcumuz, ebetteki hiçbir proje ve hiçbir suretle ödeyemeyiz ama isimlerinin sadece kamu kurum ve kuruluslarinda degil, özel sektör temsilcilerin destegi ile tüm sehitlerimizin isimlerinin ölümsüzlestirilmesine katki saglanabilir” dedi.



“Ülke ekonomisine büyük katki saglayacagi gözükmektedir”

Sehit Iman ve Behram Mammadzadeh kardeslerin ismiyle engin sulara açilan geminin, Türkiye ekonomisi için büyük önem tasidigini belirten Demir, “Firmanin, 3 bin sehidin adini yasatma adina bünyesinde bulunan gemi filosunu 3 bine çikarma seferberliginin, sehitlerimizin ruhlarini sad etme ve isimlerini yasatama bakimindan çok kiymetli ve takdire sayan proje yapmaktadir. Ayrica projenin manevi kiymetinin yaninda ülke ekonomisine getirecegi maddi katki da düsünüldügünde, projenin sehitlerimizin adlarini yasatmanin yaninda ülke ekonomisine büyük katki saglayacagi gözükmektedir. Böylesine vefali, manevi kiymeti muazzam ve ülke ekonomisine de büyük bir katki getirecek projenin hayata geçmesini saglayan Azerbaycan kökenli Türk is adami Mübariz Gurbanoglu’nu tebrik ediyor, bu kiymetli projenin Türk is insanlarina, sehitlerimizi yasatma adina ilham kaynagi olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA