Kadin Üreticilere Verilen Koyunlar Kuzulamaya Basladi

Merkezefendi Belediyesi tarafindan kadin üreticilere saglanan küçükbas hayvan desteginde bir yil dolmadan hayvan sayisi üç katina ulasti.

Kadin Üreticilere Verilen Koyunlar Kuzulamaya Basladi


Merkezefendi Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil Eylül ayinda baslatilan ve ‘Kirsal Kalkinma Eylem Plani’ dogrultusunda kadin üreticilere saglanan küçükbas hayvan desteginde bir yil dolmadan hayvan sayisi üç katina ulasti. Plan çerçevede üreticilere verilen merinos ve merinos melezi cinsi koyunlar kuzulayarak çogalmaya basladi.

Merkezefendi Belediyesi’nin hayata geçirdigi plan çerçevesinde köyden mahalleye dönen Yesilyayla, Kumkisik, Altindere, Üzerlik, Çeltikçi ve Salihaga Mahallelerinde bulunan küçükbas hayvancilik yapan kadin üreticilere toplam 135 koyun ve 27 koç olmak üzere toplamda 162 küçükbas hayvan ve yem ile yonca destegi gerçeklestirilmisti.

Kadin üreticilerden Baskan Dogan’a tesekkür

Yesilyayla Mahallesi’nde çiftçilikle ugrasan 43 yasindaki Ikbal Yildirim, “Merkezefendi Belediyesi’nin ‘5 koyun ve bir koç’ projesini duydum, basvurdum, o da bize çikti. Koyunlar, koç, yem ve saman ile bize teslim edildi. Koyunlarim çogalmakta. Bu da benim için ek gelir oldu, çocuklarimin egitimi için iyi geldi, destek oldu. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan Hanim’a çok tesekkür ederim” diye konustu.



Merkezefendi Belediyesi tarafindan kendisine verilen koyunlarin sekiz adet kuzu yavruladigini belirten Ayse Ellek ise “Üzerlik Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan’in küçükbas hayvan verdigini duyunca gittim, basvuruyu yaptim. Seniz Hanim bize 5 koyun bir koç olmak üzere küçükbas hayvan verdi. Yonca, yem ve saman da verdi. Koyunlarimdan sekiz tane kuzum oldu, çogaldik. Seniz hanimdan Allah razi olsun, kendilerine çok tesekkür ederiz” dedi.



“Hem kadinlar hem Merkezefendi kazaniyor”

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, üreticinin her zaman yaninda olduklarini söyledi.

Çiftçiye, üretime desteklerin her zaman olacagini söyleyen Baskan Dogan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisi ile çalismaya devam ediyoruz. Ekip arkadaslarimizla birlikte insana dokunan, onlarin yükünü hafifleten projeler ve hizmetler gerçeklestiriyoruz. ‘Kirsal Kalkinma Eylem Plani’ dogrultusunda 5 mahallemizde, kadin üreticilerimize küçükbas hayvan desteginde bulunmustuk. Destek projemizde 1 yili doldurmadan hayvan sayimizi toplamda 3 katina çikararak hayvansal üretime katki sagladik, katki saglamaya da devam edecegiz. Merkezefendi’de üretim sürüyor, hem kadinlar hem Merkezefendi kazaniyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA