Havza Kapali Canli Hayvan Pazari Yarin Hizmete Girecek

Modernizasyon çalismalari tamamlanan Havza Kapali Canli Hayvan Pazari yarindan itibaren hizmet vermeye baslayacak. Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, “Havza ve bölge çiftçilerimize hayirli olsun” dedi.

Havza Kapali Canli Hayvan Pazari Yarin Hizmete Girecek
Havza Belediyesi tarafindan canli hayvan pazarinin modernizasyonu ve 3 bin 99 metrekare alanin üzerinin çelik konstrüksiyonla kapatilmasi ile idari bina yapimi, Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’na (DOKAP) sunulan proje çerçevesinde gerçeklestirildi.

Proje disinda ilave yatirimlar ile modernizasyon islemi 2 milyon 150 bin TL’ye mal oldu.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir yapmis oldugu açiklama ile Havza Belediyesi tarafindan bir süredir canli hayvan pazarinin modernizasyonu ve üzerinin çelik konstrüksiyonla kapatilmasi çalismalarinin tamamlandigini belirterek, “Bir süredir kapali olan pazarimiz insallah yarindan itibaren hizmet vermeye baslayacak. Canli hayvan pazarimizin modernizasyonu, üzerinin çelik konstrüksiyonla kapatilmasi idari bina ile kafeterya yapimi için hazirlanarak Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’na (DOKAP) sunulan proje çerçevesinde modernize edilen canli hayvan pazari yapilan ilave tarimlar ile yaklasik olarak 2 milyon 150 bin liraya mal oldu. Projemize DOKAP’tan yüzde 70 hibe ile yani yaklasik 1 milyon 250 bin TL hibe destegi gerçeklestirdik” diye konustu.

Baskan Özdemir, “Havza Canli Hayvan Pazari, bölgenin en büyük canli hayvan pazarlarindan biri. Çalismalarimizda ve projemizde önceligimiz insan ve hayvan sagligini korumak, burada alisveris yapan çiftçi ve besicilerimize en iyi sekilde hizmet verecek sekilde yeniledik. Havza ve bölge çiftçilerimize hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA