'Gezen Sinema Tiri' Ilk Olarak Kurulus Topraklari Sögüt'te Sahne Aldi

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü ve Sanat Için Yola Çik Dernegi is birliginde yürütülen proje ile özel tasarlanan 90 kisi kapasiteli ’Gezen Sinema Tiri’ kurulus topraklari Sögüt’te ilk sahnesini aldi.

'Gezen Sinema Tiri' Ilk Olarak Kurulus Topraklari Sögüt'te Sahne Aldi
Bilecik Valiligi himayelerinde Bilecik Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü, Sögüt Kaymakamligi ve Sögüt Belediye Baskanligi’nin destekleriyle ilçesine gelen Gezen Sinema Tiri’na ilgi büyüktü. Sögütte egitim alan bulunan yaklasik bin 200 ilkokul ögrencisine sinema keyfi yasatti. Tirin ilk sinema keyfine çocuklar ile birlikte Sögüt Kaymakami Ömer Faruk Tuncer, Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever, Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Il Milli Egitim Sube Müdürü Zekai Çobandere eslik etti.

"Çocuklarimizin mutlu olabilmesi için güzel bir organizasyonun"

Sögüt Kaymakami Ömer Faruk Tuncer, çocuklarin çok mutlu olduklarini anlatarak, "Osmanli’nin kurulusuna besiklik etmis Sögüt ilçemizde, çocuklarimizi sinema ile bulusturan Kültür ve Turizm Bakanligimiza öncelikle tesekkür ediyoruz. Çocuklarimiz pandemi sonrasinda yüz yüze egitime hizli bir sekilde basladi.

Bizi çocuklugumuza götüren bu güzel organizasyon ilçemize ve tüm çocuklarimiza hayirli olsun" dedi.



"’Gezen Sinema Tiri’ ilk olarak dirilisin ve kurulusun baskenti Sögüt’te gösterime baslamistir"

Bilecik Il Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Sinemalar Genel Müdürlüklerini ev sahipliginde çocuklari için özel tasarlanan Gezen Sinema Tiri’nin ilçeye geldigi için mutlu olduklarini anlatarak, "Yapmis oldugumuz program çerçevesinde tüm ilçelerimizi dolasacak olan gezici sinema ilk olarak dirilisin ve kurulusun baskenti Sögüt’te gösterime baslamistir. Ilimizin kültür ve turizmine olan katkilarimiz Bakanligimizin ilgi ve destekleri ile gün geçtikçe artmakta. Bizler de sehrimiz adina gece gündüz demeden elimizden gelen kültürel, sanatsal ve turizm odakli çalismalarimizi hiz kesmeden devam edecegiz" dedi.

Çocuklar ise gezici sinema çok memnun kaldiklarini söyleyerek, tekrar gelmesini istediler.
Kaynak: İHA