Gaziantep'te Yüksek Akim Uyarisi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) is birliginde yapiminda sona gelinen GAZIRAY Banliyö Metro Hatti’na 09 Mayis Pazartesi Günü, test ve devreye alma çalismalari çerçevesinde 25 bin volt alternatif gerilim verilecek. Söz konusu yüksek voltaj yaralanmalara ve ölümcül hasara yol açabileceginden yetkililer, dikkatli olunmasi gereken konularda vatandaslari uyardi.

TCDD Genel Müdürlügü’nden yapilan duyuruda, ’’Insaati tamamlanan Baspinar (dahil) - Taslica (dahil) istasyonlari arasi demiryolu elektrifikasyon hattina 09.05.2022 tarihinden itibaren 25.000 Volt AC gerilim verilecektir. Elektrikli tren havai hatlarinin altinda gezinmek, direklere dokunmak, iletkenlere yaklasmak ve yere düsen tellere dokunmak can ve mal emniyeti bakimindan tehlikeli olup sayin halkimiza önemle duyurulur’’ denildi.

Duyuruda yapilacak test ve devreye alma islemleri dolayisiyla belirtilen hatta vatandaslarin yaklasmamalari, özellikle gençlerin özçekim yapmak için demiryoluna veya demiryolundaki araçlarin üzerine çikilmamasi gerektigi de hatirlatildi.

Proje ulasimda konfor getirecek

Gaziantep’in ulasimini büyük oranda rahatlatacak ve kentin metropol kimligine yenilik kazandiracak GAZIRAY Projesi’nin yapimi Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, TCDD ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin sorumlulugunda yürütülüyor. Ulasimda konfor seviyesinin yükseltilmesine ve çevreci ulasim hedeflerine Gaziantep’i bir adim daha yaklastiran GAZIRAY Projesi, kent merkezi ile sehrin tüm organize sanayi ve GATEM bölgelerini Dogu-Bati aksinda birbirine baglayip 25 kilometrelik rayli sistem banliyö hatti olarak vatandasa hizmet verecek.

Isletme hizi 120 kilometre olan, 16 adet istasyona sahip olan GAZIRAY Banliyö projesine bagli 3 adet ana istasyon ile hizli tren yolculuguna da imkân verilecek. Türkiye’nin yerli ve milli banliyö treni olarak nitelendirilen GAZIRAY’in sehir içi ulasimda günlük 190 bin kisi tasimasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA