Gaziantep'i Ramazan Bayrami'nda 280 Bin Kisi Gezdi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne (GBB) bagli Gaziantep Yaban Hayati Koruma Parki, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde açilan NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi ve müzeleri 4 günlük Ramazan Bayrami tatili boyunca yaklasik 280 bin kisi ziyaret etti.

Gaziantep'i Ramazan Bayrami'nda 280 Bin Kisi Gezdi
Gazi sehirliler ve yurt içinden birçok yerli turist Ramazan Bayrami tatilinde Gaziantep’i tercih etti. Yüzölçümü ve barindirdigi türler bakimindan Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada dördüncü sirada yer alan Gaziantep Yaban Hayati Koruma Parki’ni arife günü de dahil olmak üzere 4 günlük bayram tatili süresince 235 bin kisi ziyaret etti. Parkin yeni üyesi, 5 aylik ‘Kartopu’ isimli beyaz Bengal kaplani ziyaretçilerin ilgi odagi oldu. Interaktif deneyim alanlariyla Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde görücüye çikan NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi ise bayram tatili süresince 2 bin 558 kisiyi agirladi. Sergide, uzay görevlerine taniklik etmis gerçek boyuttaki 200’ün üzerindeki eser, uzaydan gelen özel parçalar ve uzay hayatini deneyimlemeyi saglayan onlarca üst düzey teknoloji hakkinda vatandaslar bilgi sahibi oldu. Tatilde Gaziantep’te tercih edilen mekanlar arasinda büyüksehire bagli müzeler de yer aldi. Buna göre, köklü tarihiyle, kültürüyle ve gastronomisiyle farkindalik olusturan Gaziantep’teki; 25 Aralik Kahramanlik Panoramasi ve Müzesi, Ali Ihsan Gögüs Müzesi ve Gaziantep Arastirmalari Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Atatürk Ani Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Emine Gögüs Mutfak Müzesi, Fistik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Hamam Müzesi ve Sehitlik Müzesi’ni 39 bin 282 kisi gezdi.

Öte yandan Gaziantep Valiligi ile Gaziantep Büyüksehir Belediyesi is birliginde Firat Nehri’yle Merzimen Çayi’nin birlestigi noktada yer alan ve önemli anit eserlere ev sahipligi yapan Rumkale’nin karsisinda insa edilen cam teras bayram tatilinde ziyaretçi akinina ugradi. Terastaki birçok kisi hem fotograf çekerek ani ölümsüzlestirdi hem de menengiç kahvesini içerek manzaranin tadini çikardi.
Kaynak: İHA