Evlat Nöbetindeki Anne Açiklamasi 'HDP Milletvekilleri Sizi Kandiriyorlar'

Van’da evlatlari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan anneler, eylemlerinin 35’inci haftasinda da çocuklarini teslim alana kadar eylemlerini kararlilikla sürdüreceklerini söyledi. Kizi Seyma için eylemde olan anne Nazli Sancar, "Kizim gel, benim dayanacak gücüm kalmadi. HDP milletvekilleri sizi kandiriyorlar" dedi.

Evlat Nöbetindeki Anne Açiklamasi 'HDP Milletvekilleri Sizi Kandiriyorlar'
Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Subat 2021 yilinda 35 haftalik süreçten bu yana partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari 32’yi bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüs yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

“HDP milletvekilleri sizi kandiriyorlar”

PKK tarafindan 13 yasinda daga kaçirilan kizi Seyma için eylemde olan anne Nazli Sancar, evlatlarindan dolayi her bayramin kendileri için buruk geçtigini belirtti.

Kizinin gelip devlet güçlerine teslim olmasini isteyen anne Sancar, “Seyma kizim, sen niye bu zalimlere, hainlere oyuyorsun. Senin için bu kadar gözyasi döküyoruz. Kardeslerin ‘Seyma ne zaman gelecek’ diye her gün seni bana soruyorlar. Kizim senin baban cezaevinde kanser olmus. Senin kahrindan ölecek. Kizim gel, benim dayanacak gücüm kalmadi. HDP milletvekilleri sizi kandiriyorlar. Sizin yastiginiz tas, döseginiz topraktir" dedi.

Oglu Hamza için eylemlere katilan Zümrüt Salim isimli anne ise çocuklari için eylem yaparken, HDP’lilerin de müzikle karsilik vermesinin kabul edilemez oldugunu söyledi.

Çocugunun 14 yasindayken kandirilip kaçirildigini ifade eden Salim, evladinin kendisine teslim edilmesini istedi.
Kaynak: İHA