Erzincan'da Meralar Küçükbas Hayvanlarla Senlendi

Erzincan’da meralar, havalarin iyice isinip doganin yesermesiyle birlikte agillardan çikarilan koyun sürüleriyle senleniyor.

Erzincan'da Meralar Küçükbas Hayvanlarla Senlendi
Küçükbas hayvanciligin önemli merkezlerinden Erzincan’da, yüzlerce koyun sürüsü meralara çikarilirken, zorlu geçen kis sartlarinin ardindan çobanlarin meradaki mesaisi basladi.

Sürülerin sabahin ilk isiklariyla baslayan yolculugu, aksam gün batimina kadar sürerken, havanin kararmasiyla agillara dönen koyunlar kuzulari emziriyor. Bazi sürü sahipleri daha verimli araziye ulasmak için yorucu yürüyüsün ardindan hayvanlarini meralara ulastiriyor. Yüzlerce küçükbas hayvani meralarda otlatan çobanlar, büyük çaba harciyor.

Yaylada çobanlik yapan Sefer Çelik, kisin ardindan yazin gelmesiyle sürüleri meralara çikarttiklarini belirterek, bundan sonra sabahtan aksama kadar küçükbas hayvanlari meralarda otlatacaklarini söyledi.



Sürüleri meralara çikararak yem masraflarindan kurtulduklarini dile getiren Çelik, "Sabah erkenden kalkip koyunlari kuzulariyla bulusturuyoruz. Emzirmenin ardindan koyunlari meraya götürerek otlatiyoruz. Ögleden sonra da ayni islemi yaptiktan sonra koyun ve kuzulari ayri agillara birakiyoruz. Mera sezonu açildigi için mutluyuz." diye konustu.

Kaynak: İHA