Edirne'de 'Kakava Atesi' Havadan Görüntülendi

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen yurtiçi ve yurtdisindan on binlerce turistin katilimiyla gerçeklestirilen Kakava Hidirellez Senlikleri’nde kakava atesinin yakilmasi havadan görüntülendi.

Edirne'de 'Kakava Atesi' Havadan Görüntülendi
2017 Aralik ayinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Listesine giren ve her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan, baharin müjdesi Kakava Hidirellez Senlikleri, korona virüs salgini nedeniyle 2 yildir sembolik olarak kutlaniyordu. Normallesme dönemiyle birlikte bu yil ise, daha coskulu ve daha kalabalik sekilde kutlanmaya basladi.



Tüm zamanlarin rekoru kirildi

Türkiye’nin çesitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan basta olmak üzere birçok ülkeden Edirne’ye gelen on binlerce ziyaretçi Kakava atesinin yakilmasina saatler kala atesin yakilacagi Sarayiçi’ne akin etti. 100 bine yakin ziyaretçinin katilimiyla gerçeklesen senlikte tüm zamanlarin rekoru kirildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan ve protokol üyelerinin, hazirlanan dev atesi yakmasiyla baslayan senliklerde baharin gelisi doyasiya kutlandi.

"Ortaya birbirinden renkli görüntüler çikti"

Edirneli vatandaslarin yani sira Türkiye’nin birçok ilinden ve birçok ülkeden Edirne’ye gelen on binlerce kisinin 9/8 roman havalari esliginde saatlerce sürünce eglenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çikardi. Roman vatandaslarin giydigi rengarenk kiyafetler ilgi odagi oldu. Müzigin ritmine kendilerini kaptiran vatandaslar gönüllerince eglendi.

“Kakava demek sadece Türkiye degil, bütün insanlik demektir”

Edirne Valisi Ekrem Canalp konusmasinda, Kakava’nin 2017 yilindan bu yana Unesco’nun Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi oldugunu ve bugün tüm izleyicilerin bu kültürel mirasa sahip çiktigini söyledi.

Vali Canalp, “Kakava demek havadaki coskuyu heyecani hissedebilmek demek. Kakava sadece Edirne, Trakya ve Türkiye demek degil, bütün insanlik demektir. Kirkpinar gibi on yillar boyunca Kakava heyecaninin bir parçasi olmaya devam edecegiz” dedi.



Atesin üzerinden atladilar

Kakava atesinin kor halini almasinin ardindan yüzlerce kisi atesin üzerinden atlamak için siraya girdi. Ardindan vatandaslar tek tek atesin üzerinden atlayip gönüllerince eglendi. Kakava atesinin yakilmasi havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA